Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Mozeček v koflících

Mozeček v koflících dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 25 dkg telecího mozečku
• sůl
• 5 dkg zeleniny (celer, mrkev, petržel)
• 5 zrnek pepře

Jíška:
• 3 dkg másla
• 3 dkg mouky
• 1/8 l mléka
• 2 dkg cibule
• 2 žloutky a ze 2 bílků sníh
• 2 dkg másla na nádobky
• 1 dkg parmezánského sýra
• kadeřavá petržel na ozdobu

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na mozeček v koflících

Telecí mozeček polijeme vlažnou vodou a odblaníme. V osolené vodě povaříme nakrájenou zeleninu, celý pepř, načež do povařeného odvaru dáme mozeček a povaříme. Z másla a mouky si upražíme světlou jíšku, zředíme ji ohřátým mlékem a povaříme. (Takto připravená omáčka se jmenuje beschamel.) Povařenou omáčku, stále míchajíce, necháme vychladnouti. Poté do ní zamícháme žloutky jeden po druhém, jemně ustrouhanou cibuli, sůl, pepř, prolisovaný mozeček a naposled přidáme lehce tuhý sníh z bílků. Malé koflíčky neb ohnivzdorné nádobky aneb lasturky vymažeme syrovým máslem, směs do nich upravíme, povrchu posypeme parmezánským sýrem a nádobky složíme na osolený plech, aby nepopraskaly, a pečeme v dobře vyhřáté troubě 5-10 minut. Pečené mozečky upravíme v nádobkách na mísu ubrouskem vyloženou, ozdobíme zelenou petrželkou a horké podáváme.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.