Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Nadívaná brukev

Nadívaná brukev dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 5 brukví
• 2 dkg másla
• 3 dkg cibule

Omáčka a a nádivka:
• 2,5 dkg másla
• 1,5 dkg mouky
• 2 sardele
• 1 žloutek
• z 1/2 citronu šťávy
• tlučený pepř
• místo sardelí 2 hříbky a 1 dkg másla.

Na udušení masa:
• 2 dkg másla
• 2 dkg cibule
• 12 dkg telecího masa.
Místo čerstvě dušeného masa můžeme dáti do nádivky zbylou telecí neb vepřovou pečeni

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na nadívanou brukev

Vršky brukve odkrojíme s několika mladými lístky, oloupáme ji, opatrně vydlabeme a uvaříme v osolené vodě i s odkrojenými vršky a vydlabanou částí z brukve do měkka. Vařené okapané brukve naplníme nádivkou, přiklopíme odkrojeným vrškem, narovnáme je do kastrolu s drobně nakrájenou na másle usmaženou cibulkou, podlijeme trochu vodou, v níž se brukve vařily, k tomu přidáme vydlabanou, vařenou, usekanou brukvovou část, polovinu omáčky z nádivky a dusíme brukve 5-10 minut. Hotové brukve vyndáme na kulatou mísu, kolem upravíme omáčku a pokrm ozdobíme kadeřavou petrželkou. Brukve podáváme jako předkrm, ale také jako samostatný pokrm s opečenými brambory.

Nádivka: z másla a mouky připravíme si světlou máslovou jíšku, zředíme ji šťavou z dušeného telecího masa a vodou z vařených brukví tak, aby z toho vznikla hustá omáčka. Do poloviny této omáčky zamícháme utřené sardele, citronovou šťávu, pepř a na másle s cibulkou udušené, na kostečky nakrájené telecí maso a sůl. Touto nádivkou plníme vydlabané brukve. Místo sardelí můžeme do nádivky zamíchati na másle udušené nakrájené hříbky neb žampiony. V druhé polovině omáčky dusíme pak plněné brukve.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.