Rozpočet pro 5 osob:
• 5 brukví
• 2 dkg másla
• 3 dkg cibule
Omáčka a a nádivka:
• 2,5 dkg másla
• 1,5 dkg mouky
• 2 sardele
• 1 žloutek
• z 1/2 citronu šťávy
• tlučený pepř
• místo sardelí 2 hříbky a 1 dkg másla.
Na udušení masa:
• 2 dkg másla
• 2 dkg cibule
• 12 dkg telecího masa.
Místo čerstvě dušeného masa můžeme dáti do nádivky zbylou telecí neb vepřovou pečeni
Vršky brukve odkrojíme s několika mladými lístky, oloupáme ji, opatrně vydlabeme a uvaříme v osolené vodě i s odkrojenými vršky a vydlabanou částí z brukve do měkka. Vařené okapané brukve naplníme nádivkou, přiklopíme odkrojeným vrškem, narovnáme je do kastrolu s drobně nakrájenou na másle usmaženou cibulkou, podlijeme trochu vodou, v níž se brukve vařily, k tomu přidáme vydlabanou, vařenou, usekanou brukvovou část, polovinu omáčky z nádivky a dusíme brukve 5-10 minut. Hotové brukve vyndáme na kulatou mísu, kolem upravíme omáčku a pokrm ozdobíme kadeřavou petrželkou. Brukve podáváme jako předkrm, ale také jako samostatný pokrm s opečenými brambory.
Nádivka: z másla a mouky připravíme si světlou máslovou jíšku, zředíme ji šťavou z dušeného telecího masa a vodou z vařených brukví tak, aby z toho vznikla hustá omáčka. Do poloviny této omáčky zamícháme utřené sardele, citronovou šťávu, pepř a na másle s cibulkou udušené, na kostečky nakrájené telecí maso a sůl. Touto nádivkou plníme vydlabané brukve. Místo sardelí můžeme do nádivky zamíchati na másle udušené nakrájené hříbky neb žampiony. V druhé polovině omáčky dusíme pak plněné brukve.