Rozpočet pro 5-10 osob:
• 40 dkg telecího masa
• 40 dkg vepřového masa
• 3 dkg másla
• 5 dkg cibule
• 5 dkg mrkve
• 4 zrnka bílého pepře
• 20 dkg telecích nebo husích jater
• 1 sardelka
• 3 lžíce vína sherry nebo rumu
• 1 kousek lanýže neb 2 malé pečárky neb hříbky
• na špičku nože paštikového koření
• sůl a 25 dkg slaniny
Telecí a vepřové maso z kýty vložíme na usmaženou, na kolečka nakrájenou cibuli s mrkví, vše osolíme, opepříme bílým pepřem a udusíme do měkka. Pak umeleme studené maso dvakrát na masovém stroji, zamícháme do něho utřené sardele, rum neb sherry víno, na nudličky nakrájené pečárky nebo lanýže, na špičku nože paštikového koření, sůl a podle potřeby procezenou šťávu z dušeného masa. Telecí neb husí játra zbavíme blan, rozkrájíme je na lístky, které protáhneme slaninou a lanýži. Plechovou podlouhlou formu vyložíme slaninovými lístky, plníme ji střídavě kašovinou a nakrájenými játry. Povrchu musí býti kašovina, kterou přikryjeme slaninovými listy, povážeme ji jako paštiku loveckou a v troubě ji vaříme zvolna 2 hodiny.