Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Paštika z telecího a vepřového masa

Paštika z telecího a vepřového masa dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5-10 osob:
• 40 dkg telecího masa
• 40 dkg vepřového masa
• 3 dkg másla
• 5 dkg cibule
• 5 dkg mrkve
• 4 zrnka bílého pepře
• 20 dkg telecích nebo husích jater
• 1 sardelka
• 3 lžíce vína sherry nebo rumu
• 1 kousek lanýže neb 2 malé pečárky neb hříbky
• na špičku nože paštikového koření
• sůl a 25 dkg slaniny

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na paštiku z telecího a vepřového masa

Telecí a vepřové maso z kýty vložíme na usmaženou, na kolečka nakrájenou cibuli s mrkví, vše osolíme, opepříme bílým pepřem a udusíme do měkka. Pak umeleme studené maso dvakrát na masovém stroji, zamícháme do něho utřené sardele, rum neb sherry víno, na nudličky nakrájené pečárky nebo lanýže, na špičku nože paštikového koření, sůl a podle potřeby procezenou šťávu z dušeného masa. Telecí neb husí játra zbavíme blan, rozkrájíme je na lístky, které protáhneme slaninou a lanýži. Plechovou podlouhlou formu vyložíme slaninovými lístky, plníme ji střídavě kašovinou a nakrájenými játry. Povrchu musí býti kašovina, kterou přikryjeme slaninovými listy, povážeme ji jako paštiku loveckou a v troubě ji vaříme zvolna 2 hodiny.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.