Rozpočet pro 5 osob:
• 25 dkg vepřových nebo telecích jater
• 30 dkg brambor
• 3 dkg cibule
• 3 dkg sádla na usmažení
• 2 dkg rozpuštěného sádla
• 3 dkg slaniny
• 1 vejce
• sůl
• 4 zrnka bílého tlučeného pepře
• na špičku nože paštikového koření
• 1 sardelku
• 4 dkg sádla na vymaštění nádoby
Syrová, odblaněná vepřová nebo telecí játra, vařené brambory, na sádle usmaženou cibuli umeleme dvakrát na masovém stroji. Pak je sítem prolisujeme, načež přidáme vejce, rozpuštěné sádlo, kousek sekané slaniny, tlučený bílý pepř, sůl, na špičku nože paštikového koření a utřenou sardeli. Vše dobře umícháme, vložíme do porculánového, máslem nebo sádlem vymazaného hrnku, povážeme pergamenovým papírem a paštiku vaříme v páře na plotně 2 hodiny. Uvařenou vyklopíme a úplně studenou nakrájíme.