Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Paštika z vepřových neb telecích jater

Paštika z vepřových neb telecích jater dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 25 dkg vepřových nebo telecích jater
• 30 dkg brambor
• 3 dkg cibule
• 3 dkg sádla na usmažení
• 2 dkg rozpuštěného sádla
• 3 dkg slaniny
• 1 vejce
• sůl
• 4 zrnka bílého tlučeného pepře
• na špičku nože paštikového koření
• 1 sardelku
• 4 dkg sádla na vymaštění nádoby

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na paštiku z vepřových neb telecích jater

Syrová, odblaněná vepřová nebo telecí játra, vařené brambory, na sádle usmaženou cibuli umeleme dvakrát na masovém stroji. Pak je sítem prolisujeme, načež přidáme vejce, rozpuštěné sádlo, kousek sekané slaniny, tlučený bílý pepř, sůl, na špičku nože paštikového koření a utřenou sardeli. Vše dobře umícháme, vložíme do porculánového, máslem nebo sádlem vymazaného hrnku, povážeme pergamenovým papírem a paštiku vaříme v páře na plotně 2 hodiny. Uvařenou vyklopíme a úplně studenou nakrájíme.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.