Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Plněná zelená paprika

Plněná zelená paprika dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 5 lusků zelené papriky
• sůl
• 4 dkg másla
• 4 dkg cibulky
• 2 rajská jablíčka
• 1/8 l kyselé smetany
• 2 dkg mouky

Nádivka:
• 2 dkg másla
• 10 dkg rýže
• sůl
• 25 dkg vepřového masa (ramínko) nebo uzeného masa
• 2 dkg slaniny
• 1 vejce
• špetka majoránky

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na plněné zelené papriky

Sladké zelené papriky opereme. Pak vršky papriky (u stopky) odkrojíme, odstraníme opatrně semena, papriky dvakrát spaříme vařící vodou a necháme na sítě okapati. Potom papriky naplníme připravenou kašovinou a přiklopíme je seříznutým vrškem. V kastrole usmažíme na másle drobně nakrájenou cibulku, do ní vložíme naplněné papriky, podlijeme je asi 2 lžicemi vody, přidáme na špičku nože tlučené červené papriky, sůl a dusíme 1/2 hod. Nakonec přidáme prolisovaná rajská jablíčka, kyselou smetanu s umíchanou moukou a dusíme ještě malou chvíli. Potom papriky urovnáme na mísu, polijeme je procezenou omáčkou a podáváme. Papriky můžeme též podávati jako samostatný pokrm s noky nebo s brambory.

Nádivka: Do udušené studené rýže zamícháme sůl, mleté syrové neb pečené vepřové maso nebo uzené, na drobné kostečky nakrájenou slaninu, vejce a trochu majoránky. Dobře umíchanou nádivkou naplníme lusky papriky.

Jiný způsob: Naplněné lusky dáme vařit 1/2 hod. do hotové procezené rajské omáčky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.