Rozpočet pro 5 osob:
Omelety:
• 26 dkg mouky
• sůl
• 1/2 l mléka
• 2 vejce
• 4 dkg másla neb sádla na pánev
Směs:
• 15 dkg uzeného masa
• 15 dkg rýže
• 2 dkg másla na udušení rýže
• 1 malý květák
• 10 dkg zeleného hrášku
• 3 hříbky (10 dkg)
• 1 dkg másla na udušení hřibů
• sůl
• tlučený pepř
Podle uvedeného rozpočtu připravíme omeletové těsto jako v předpise na omeletovy puding, načež z něho na obou stranách upečeme tenké omelety na rozpálené pánvi, vymazané máslem neb sádlem.
Upečené omelety potřeme připravenou směsí, zatočíme je, pokapeme máslem a horké podáváme. Omelety podáváme jako předkrm nebo jako samostatný pokrm k večeři s dušenou zeleninou.
Směs na potírání omelet: Uvařené uzené maso nakrájíme na stejné kostečky a zamícháme je do udušené rýže, přidáme vařený, na růžičky rozebraný květák, uvařený zelený hrášek, na másle udušené hříbky, osolíme, opepříme, promícháme a směsí potíráme upečené omelety.