Rozpočet pro 5 osob:
• 5 prostředně velkých kulatých jablíček
• 5 žloutků
• sůl
• pepř
• 1 dkg másla na formu
• z 5 bílků sníh
• 2 dkg parm. sýra
• málo pepře a soli
Pěkná, stejná a kulatá rajská jablíčka polijeme vařící vodou, za chvíli je oloupáme a pozorně je vydlabeme. Do vzniklého otvoru vložíme opatrně v celku syrový žloutek, osolíme, opepříme a jablíčka složíme do vymazané ohnivzdorné formy (kastrolu). Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, lehce do něho přidáme strouhaný parmezánský sýr a tlučený pepř. Sníh upravíme na každé jablíčko, ohnivzdornou nádobu vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme několik minut. Hotový pokrm i s nádobou upravíme na mísu vkusné ubrouskem vyloženou, ozdobíme petrželkou a podáváme.