Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Rajská jablíčka s vejci

Rajská jablíčka s vejci dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 5 prostředně velkých kulatých jablíček
• 5 žloutků
• sůl
• pepř
• 1 dkg másla na formu
• z 5 bílků sníh
• 2 dkg parm. sýra
• málo pepře a soli

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na rajská jablíčka s vejci

Pěkná, stejná a kulatá rajská jablíčka polijeme vařící vodou, za chvíli je oloupáme a pozorně je vydlabeme. Do vzniklého otvoru vložíme opatrně v celku syrový žloutek, osolíme, opepříme a jablíčka složíme do vymazané ohnivzdorné formy (kastrolu). Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, lehce do něho přidáme strouhaný parmezánský sýr a tlučený pepř. Sníh upravíme na každé jablíčko, ohnivzdornou nádobu vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme několik minut. Hotový pokrm i s nádobou upravíme na mísu vkusné ubrouskem vyloženou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.