Rozpočet pro 5 osob:
• 3/8 kg uzeného masa
• 25 dkg rýže
• 3/4 kg brambor
• 3 vejce
• 1 syrové vejce do rýže
• 5 dkg cibule
• 2 dkg másla na usmažení
• 5 dkg másla neb sádla na vymazání formy neb hrnce
• 5 dkg másla neb sádla na polití brambor
Libové uzené maso vložíme do vařící vody a uvaříme je do měkka. Potom je usekáme na kostečky. Skelnou, přebranou, spařenou rýži dáme do kastrolu, zalijeme ji polévkou z uzeného masa, přikryjeme poklici a udusíme v troubě do měkka. Zvlášť uvaříme na tvrdo vejce a oprané brambory ve slupce. Uvařená vejce i měkké, oloupané brambory nakrájíme na koláčky. Jemně nakrájenou cibuli usmažíme na másle do růžova. Do studené, udušené rýže zamícháme dobře syrové vejce.
Pudingovou formu nebo kamenný hrnec vymažeme dobře syrovým máslem neb sádlem a na dně upravíme sekané uzené maso do podoby hvězdiček. Na ně dáme vrstvu rýže, posypeme ji uzeným masem, poté upravíme vrstvu brambor, osolíme je, posypeme je smaženou cibulkou a pokropíme lžičkou másla neb sádla. Na brambory dáme kolečka vajec, malounko je osolíme, dáme opět vrstvu rýže, uzené maso atd. Navrchu musí býti vrstva rýže. Formu uzavřeme (nebo hrnek přikryjeme dobře přiléhající pokličkou a ovážeme jej pergamenovým papírem) a puding vaříme v páře 1 hodinu. Uvařený puding vyklopíme a podáváme jako samostatný pokrm s kompotem.