Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Špenátové omelety

Špenátové omelety dle Sandtnerové

Rozpočet na omelety pro 5 osob:
• 12,5 dkg mouky
• sůl
• 1/4 l mléka
• 1 vejce
• 4 dkg másla na pečení

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na špenátové omelety

Do prosáté, osolené mouky přilijeme mléko, ve kterém jsme umíchaly celé vajíčko, a těstíčko dobře umícháme. Pak z něho upečeme na rozpálené, máslem vymazané pánví 10 omeletek. Potřeme je špenátovou nádivkou, zabalíme, pokapeme je máslem a podáváme jako samostatný pokrm s hořčicovou omáčkou, nebo je podáváme k masu.

Nádivka: 25 dkg špenátu přebereme, vypereme, uvaříme ve slané vodě a pak usekáme. Na 1 dkg másla si usmažíme 3 dkg strouhané housky, přidáme špenát, sůl, pepř a chvíli dusíme. Pak přimícháme 1/2 dkg sušených neb 5 dkg čerstvých, do měkka udušených hříbků, 1 žloutek a vše zamícháme.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.