Rozpočet na omelety pro 5 osob:
• 12,5 dkg mouky
• sůl
• 1/4 l mléka
• 1 vejce
• 4 dkg másla na pečení
Do prosáté, osolené mouky přilijeme mléko, ve kterém jsme umíchaly celé vajíčko, a těstíčko dobře umícháme. Pak z něho upečeme na rozpálené, máslem vymazané pánví 10 omeletek. Potřeme je špenátovou nádivkou, zabalíme, pokapeme je máslem a podáváme jako samostatný pokrm s hořčicovou omáčkou, nebo je podáváme k masu.
Nádivka: 25 dkg špenátu přebereme, vypereme, uvaříme ve slané vodě a pak usekáme. Na 1 dkg másla si usmažíme 3 dkg strouhané housky, přidáme špenát, sůl, pepř a chvíli dusíme. Pak přimícháme 1/2 dkg sušených neb 5 dkg čerstvých, do měkka udušených hříbků, 1 žloutek a vše zamícháme.