Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg špenátu
• 4 dkg másla
• 4 dkg mouky
• 2 dkg cibule
• 1 mléka
• sůl
• pepř
• 5 žloutků
• 8 dkg parmezánského neb ementálského sýra
• 5 bílků
• 2 dkg másla
Přebraný, dobře vypraný špenát uvaříme v osolené vodě, poté jej dáme okapati a jemně usekáme. Zvlášť si připravíme žlutou máslovou jíšku s cibulkou, zředíme ji mlékem na zahoustlou omáčku a povaříme. Do vychladlé omáčky zamícháme žloutky, sůl, pepř, připravený špenát, strouhaný parmezánský sýr a tuhý sníh z bílků. Ohnivzdorný kastrol vymažeme máslem, naplníme špenátovou směsí a v horké troubě pečeme 1/2 až 3/4 hodiny. Nákyp podáváme v nádobě, ve které se pekl.