Rozpočet pro 5 osob:
• 6 dkg másla
• 4 žloutky
• 50 dkg špenátu
• 4 lžíce sladké smetany neb mléka
• 3 dkg žemle
• sůl
• pepř
• ze 4 bílků sníh
• 5 dkg suché strouhané žemle
• 5 dkg šunky
Na formu:
• 2 dkg másla
• 2 dkg strouhané žemle
Na polití:
• 2 dkg másla
• 2 dkg strouhané žemle
• neb 2 dkg parmezánského sýra
Očištěný, dvě minuty povařený špenát dáme dobře okapati, načež jej jemně usekáme neb prolisujeme. V míse dobře utřeme máslo, sůl, tlučený pepř a žloutky. Poté přidáme špenát, ve smetaně namočenou prolisovanou neb na prkénku nožem utřenou žemli a zamícháme. Naposled lehce vmícháme do těsta tuhý sníh, sekanou šunku a suchou strouhanou žemli. Připravené těsto vložíme do pudingové formy, máslem vymazané, strouhanou žemlí vysypané a puding vaříme v páře jednu hodinu. Vařený vyklopíme na kulatou mísu, polijeme rozpáleným máslem, posypeme strouhanou žemlí neb parmezánským sýrem a podáváme jej s pažitkovou omáčkou a bramborovými kynutými knedlíčky, anebo jej kolem ozdobíme míchanými smaženými vejci a sekanou šunkou. Puding můžeme připraviti i bez šunky.