Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Špenátový puding

Špenátový puding dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 6 dkg másla
• 4 žloutky
• 50 dkg špenátu
• 4 lžíce sladké smetany neb mléka
• 3 dkg žemle
• sůl
• pepř
• ze 4 bílků sníh
• 5 dkg suché strouhané žemle
• 5 dkg šunky

Na formu:
• 2 dkg másla
• 2 dkg strouhané žemle

Na polití:
• 2 dkg másla
• 2 dkg strouhané žemle
• neb 2 dkg parmezánského sýra

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na špenátový puding

Očištěný, dvě minuty povařený špenát dáme dobře okapati, načež jej jemně usekáme neb prolisujeme. V míse dobře utřeme máslo, sůl, tlučený pepř a žloutky. Poté přidáme špenát, ve smetaně namočenou prolisovanou neb na prkénku nožem utřenou žemli a zamícháme. Naposled lehce vmícháme do těsta tuhý sníh, sekanou šunku a suchou strouhanou žemli. Připravené těsto vložíme do pudingové formy, máslem vymazané, strouhanou žemlí vysypané a puding vaříme v páře jednu hodinu. Vařený vyklopíme na kulatou mísu, polijeme rozpáleným máslem, posypeme strouhanou žemlí neb parmezánským sýrem a podáváme jej s pažitkovou omáčkou a bramborovými kynutými knedlíčky, anebo jej kolem ozdobíme míchanými smaženými vejci a sekanou šunkou. Puding můžeme připraviti i bez šunky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.