Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Špenátový závin

Špenátový závin dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg špenátu
• 7 dkg másla
• 4 dkg mouky
• 1/8 l smetany aneb mléka
• 3 žloutky
• sůl
• papír
• 1 dkg másla
• 1 dkg mouky

Náplň:
• 1 vepřový mozeček
• 2 dkg másla
• 2 dkg cibule
• 1 vejce do mozečku (nebo jen 1 vejce a 3 zbylé bílky)
• 6 dkg šunky

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na špenátový závin

Špenát očistíme, opereme, uvaříme, umeleme a prolisujeme. Pak upravime světlou jíšku, rozředíme ji smetanou nebo mlékem, povaříme a necháme poněkud vychladnouti, načež přidáme žloutky, sůl a připravený špenát. Na plech dáme papír, potřený syrovým máslem a posypaný moukou, hmotu na něj tence rozetřeme a v troubě mírně upečeme. Upečenou hmotu potřeme udušeným mozečkem nebo jen míchaným smaženým vejcem a posypeme sekanou šunkou. Pak hned závin ještě horký rychle sbalíme a chvíli pečeme. Potom ho nakrájíme na šikmé řezy a podáváme s citronovou omáčkou.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.