Rozpočet pro 5 osob:
• 60 dkg zeleniny (kapusty, mrkve, brukve, celeru, květáku)
• sůl
• 1/4 l mléka
• 7 dkg másla
• 10 dkg mouky
• 4 žloutky
• ze 4 bílků sníh
• 4 dkg másla na formu a pokropení
• 2 dkg parmezánu
• zelená petržel na zdobení
Očištěnou kapustu, mrkev, celer, brukev, květák ve slané vodě uvaříme do měkka. Měkkou vychladlou zeleninu nakrájíme na malé kostky. V kastrole povaříme v mléce sůl s máslem, načež přisypeme mouku a na plotně umícháme husté těstíčko a dáme vychladnouti. Do studeného těstíčka zamícháme žloutky, přidáme připravenou zeleninu a tuhý sníh z bílků. Ohnivzdornou nákypovou formu vymažeme máslem, naplníme směsí, povrchu pokropíme máslem a v mírně vytopené troubě pečeme 25 minut. Před podáváním posypeme nákyp strouhaným parmezánským sýrem a ozdobíme zelenou petrželkou.