Rozpočet pro 5 osob:
• 3 sardele
• 2 malé kyselé okurky
• 1/2 dkg kaparů
• 1 šalotku (malou cibulku)
• 3 proutky zel. petržele
• málo kmínu
• 2 dkg másla
• 1 dkg másla
• 5 dkg šunky
• 5 vajec
• sůl
• pepř
• 2 dkg parmezánského sýra
• 1 dkg másla
Očištěnou sardeli, kyselou okurku, kapary, šalotku (druh malé cibulky), zelenou petržel, trochu kmínu usekáme a vše na másle malou chvíli smažíme. Takto upravenou směs rozetřeme do máslem vymazaných ohnivzdorných formiček, do každé formičky dáme malý kousek šunky, na to roztlučeme vždy vejce, osolíme, opepříme, posypeme je parmezánským sýrem, a do každé formičky navrch dáme kousek dobrého másla. Do většího kastrolu si připravíme vařící vodu, formičky do něho složíme a poklicí přikryté vaříme 4 minuty (vody v kastrole musí býti do 1/2 formičky, aby formičky dobře stály). Pak poklici odstraníme a v horké troubě je necháme 1 minutu.
Hotové formičky otřeme utěrkou, složíme je na mísu ubrouskem vyloženou, ozdobíme je zel. kadeřavou petrželkou a horké podáváme jako předkrm.