Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Vejce » Plněná vejce v aspiku

Plněná vejce v aspiku dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 5 vajec
• sůl
• 5 dkg másla
• 2 sardele
• 1 lžíce mléka
• z 1/2 citr. šťáva
• 1/8 l šlehané smetany
• 1/2 kávové lžičky hořčice
• 3 zrnka bílého pepře
• 3 g kaviáru
• citron a zelená petržel na ozdobu

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na plněná vejce v aspiku

Vejce vložíme do vlažné vody a vaříme je 10 minut. Pak je dáme do studené vody, oloupáme, ozdobným nožem rozpůlíme, vyndáme žloutky a prolisujeme žíněným sítem. Špičku bílků seřízneme, aby bílky dobře stály. V míse si umícháme máslo, přidáme do něho prolisované žloutky, kostí zbavené, prolisované, v mléce vyprané sardele, citronovou šťávu, hořčici a ušlehanou smetanu, kterou jen lehce zamícháme, podle chuti okořeníme tlučeným pepřem a osolíme. Směs vložíme do papírového kornoutu, který jest opatřen hvězdičkovou trubičkou, načež naplníme bílky. Skleněnou kulatou mísu na-plníme sekaným aspikem, vejce na ni urovnáme a ozdobíme kaviárem, zelenou petrželkou a citronem.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.