Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Vejce » Vaječné smaženky

Vaječné smaženky dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 4 vejce
• 4 dkg másla
• sůl
• 1 syrové vejce
• kávová lžička bílého vína
• zelená petržel
• 1/16 l kyselé smetany
• 2 dkg mouky
• 5 dkg žemle dovnitř
• 1 vejce na obalení
• 10-12 dkg strouh. žemle
• 12 dkg sádla neb převařeného másla (šmolce)
• petržel na ozdobu

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na vaječné smaženky

Čerstvá vajíčka uvaříme na tvrdo. (8 minut.) Pak je vložíme do studené vody, oloupáme a usekáme. V míse umícháme máslo se solí, přidáme syrové vejce, usekaná vařená vajíčka, lžičku vína, sekanou zelenou petrželku, kyselou smetanu, hladkou mouku, strouhanou žemli a dobře promícháme. Pak upravíme smaženky do tvaru malých válečků, obalíme je v rozšlehaných vajíčkách, ve strouhané žemli a na rozpáleném sádle neb převařeném másle je usmažíme do zlatova. Hotové smaženky podáváme k dušené zelenině. (Brukví, mrkvi neb špenátu.)

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.