Rozpočet pro 5 osob:
• 5 vajec
• 1/4 l octa
• 1/4 l vody
• sůl
Omáčka:
• 1/4 l kyselé smetany
• 3 dkg mouky
• 2 žloutky
• sůl
• kmín
Do vařícího osoleného octa s vodou dáme vařit roztlučená vejce, která povaříme 5 minut. Poté je lžicí vyndáme a vložíme na 3 minuty do studené vody, pak je urovnáme na mísu a polijeme omáčkou.
Omáčka: Odvar, ve kterém se vejce vařila, zředíme vodou, aby omáčka nebyla kyselá, načež odměříme 1/4 l odvaru, který stále míchajíce, nalijeme do kyselé smetany, ve které jest umíchána mouka, žloutky a kmín a omáčku chvíli povaříme. Je-li omáčka hustá, zředíme ji ještě odvarem.