• 4 vejce
• 4 polévkové lžíce mléka
• 60 gramů hladké mouky
• 100 gramů šunky
• malá konzerva sterilovaného hrášku
• trošku soli
• trochu oleje (nalijeme na pánev, na které pečeme omeletu) nebo sádlo
4 vejce postupně rozklepneme do mísy (skořápky vyhodíme do koše). Vejce našleháme, ručním nebo elektrickým šlehačem. Přidáme mléko, po troškách zvolna přisypeme mouku a podle své chuti posolíme. Vše důkladně šleháme tak, aby byla směs bez hrudek. Nakrájíme na drobné nudličky šunku a zamícháme do směsi. Ještě přisypeme do směsi hrášek. (množství podle vlastního uvážení) Na sporák položíme pánev a nalijeme do ní olej, tak aby bylo pokryto celé dno pánve. Olej zahřejeme. Zahřátí zkusíme nasypáním špetky soli, když olej prská, tak můžeme začít péct. Z připravené hmoty upečeme postupně čtyři palačinky. Pečeme je do mírně růžového zbarvení.