Žádná hovězí polévka nemá dostatek výživnosti pro tělo, neboť slouží toliko k podráždění sliznice a k povzbuzení chuti. Je tudíž nutno, aby do polévek byly vkládány různé vložky a zavářky, jimiž se polévka jednak zahušťuje, jednak nabývá výživnosti. Nejznámější zavářky jsou kroupy, krupice a jáhly, v poslední době též ovesné vločky. Rovněž velké oblibě se těší rýže, která má velkou výživnost pro naše tělo. Méně známé a užívané jest ságo, které jest však dosti drahé.
Dále Marie Janků-Sandtnerová uvádí zavářky domácí, jako krupice, kroupy, proso a ovesné vločky.
Jako zavářky cizí je uváděna rýže a ságo. Další recepty zavářek jsou uvedeny níže.
• Bramborové knedlíčky
• Drobení
• Houskové knedlíčky
• Játrová rýže
• Játrové knedlíčky
• Kapání
• Kapustové knedlíčky
• Kraple
• Krupicové nočky
• Makaronky
• Morkové knedlíčky
• Mozečkové knedlíčky
• Nočky z parmezánského sýra
• Nočky ze strouhaného chleba
• Nudle
• Nudlové taštičky
• Rýže z parmezánu
• Rýžové knedlíčky
• Smažené uzenky
• Smrže do polévky
• Sněhové nočky
• Špenátové knedlíčky
• Šunkové knedlíčky
• Třené nočky
• Tyrolské knedlíčky
• Bramborový svítek
• Dvojitý svítek játrový
• Dvojitý svítek se špenátem
• Houskový svítek
• Jaterní svítek
• Kapustový svítek
• Kapustový svítek 2
• Krupicový svítek
• Levný svítek
• Masový svítek
• Mozečkový svítek
• Piškotový svítek
• Pražský svítek
• Šunkový svítek
• Šunkový svítek 2
• Třený svítek
• Zeleninový svítek
• Brzlíková ssedlina
• Hrášková ssedlina
• Játrová ssedlina
• Mozečková ssedlina
• Ssedlina z rajčat
• Šunková ssedlina
• Vaječná ssedlina
• Zeleninová ssedlina
• Masitý závin
• Omeletové nudle
• Špenátový závin do polévky
• Závin z omeletových nudlí
• Smažené kuličky z nudlového těsta (bublinky)
• Smažené rýžové knedlíčky
• Sněhulky z páleného těsta
• Vaječné krupky
• Vaječný smažený hrášek
• Polévkové koření do slabších polévek
• Zeleninový výtažek do polévek
Pojednání o koření z pera Marie Janků-Sandtnerové si zájemkyně mohou přečíst na stránce Koření.