Rozpočet pro 5 osob:
• 1/2 hlávky malé kapusty
• 2 dkg másla na dušení
• 2 dkg másla
• 2 žloutky
• 3 dkg uzeného masa
• sůl
• 4 dkg housky
• 2 lžíce mléka
• 2 zrnka pepře
• 2 bílky
• 4 dkg strouhané housky
• 1 dkg másla
• 1/2 dkg mouky na pánev
Spařenou nakrájenou kapustu udusíme na másle do měkka a dáme ji vychladnouti. V misce si umícháme máslo, sůl, žloutky, načež přidáme drobně rozsekané uzené maso, vychladlou, umletou kapustu a v mléce namočenou, rovněž umletou housku, tlučený pepř, z bílků sníh a podle potřeby strouhanou housku. Svítek upečeme jako houskový svítek a podáváme jej nakrájený.