Rozpočet pro 5 osob:
Na těsto:
• 8 dkg mouky
• 1 vejce
Nádivka:
• 8 dkg zeleniny neb mozečku
• 1 dkg másla
• 2 dkg cibulky
• pepř
• sůl
• 1 dkg strouhané housky (žemle)
• 1 žloutek
• 1 bílek na potření
Z nudlového těsta vyválíme tenký plást. Polovinu těsta poklademe kousky zeleninové nádivky nebo udušeného mozečku, kolem potřeme těsto bílkem a druhou polovinu těsta na ně položíme. Pak vykrojíme kolečkem jednotlivé kopečky nádivky a kraple vaříme v polévce 5 minut.
Nádivka může býti každá zelenina. Jemné se nakrájí, udusi na másle a cibulce, opepří, osolí a je-li řídká, přisype se trochu housky. Takto se zužitkují zbylé zeleniny. Přidá-li se žloutek, je nádivka jemnější. Plníme-li kraple mozečkem, udusíme jej na másle s drobně nakrájenou cibulkou, solí a pepřem, přimícháme vajíčko a chvíli dusíme.