Rozpočet pro 5 osob:
• 3 bílky
• 3 žloutky
• sůl
• 2 dkg másla
• 4-6 dkg mouky
• 1 dkg másla - 1 dkg mouky na plech
Do tuhého sněhu z bílků zamícháme lehce žloutky, sůl, rozpuštěné a vychladlé máslo a mouku. Těsto rozetřeme asi na 1/2 cm silně na máslem potřený a moukou posypaný plech a upečeme rychle do bleděrůžova. Potom těsto potřeme upravenou masitou nádivkou (haší), zavineme a nakrájíme na řezy, které podáváme zvlášť k polévce.
Nádivka: 12 dkg pečeného masa (vepřové, hovězí, telecí), nebo i zbytky různých pečení jemně usekáme nebo umeleme. Ze 2 dkg másla, 1 dkg cibule a 1 dkg mouky uděláme světležlutou jíšku, zalijeme ji trochu polévkou, přidáme do ní umleté maso, sůl, 1 zrnko tlučeného pepře a povaříme. Studenou hustou nádivkou potřeme upečené těsto.