Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Zavářky » Morkové knedlíčky

Morkové knedlíčky dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 4 dkg hověz. morku
• sůl
• 1 vejce
• 6 dkg housky
• 3 lžíce mléka
• tlučený květ
• zelená petržel
• 3 dkg suché housky

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na morkové knedlíčky

Morek z hovězích kostí překrájíme a rozpustíme jej na mírném ohni. Pak jej procedíme a dáme vychladnouti. Poté jej se solí dobře utřeme, přimícháme vejce, mlékem navlhčenou strouh. housku, tluč. květ, sekanou petrželku a podle potřeby zahustíme těsto suchou strouhanou houskou. Z těsta uděláme hodně malé knedlíčky, složíme je na máslem potřený talíř, načež je polijeme vařící polévkou, vložíme do ostatní polévky a povaříme 3-5 minut. Z téhož těsta můžeme připraviti místo knedlíčků morkovou rýži, a to tak, že těsto přes obrácené struhadlo vařečkou protlačíme do vařící polévky a rýži povaříme 3 min.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.