Rozpočet pro 5 osob:
Nudle:
• 1 vejce
• 8-10 dkg mouky
Náplň:
• 12 dkg masa
• 1,5 dkg másla
• 1,5 dkg cibule
• sůl
• tluč. pepř
• 1 žloutek
• bílek na slepení těsta
Z vejce a mouky vypracujeme nudlové těsto, vyválíme placku, na polovinu placky klademe malé hromádky z vychladlé masové kašoviny. Masové hromádky okolo potřeme bílkem, druhou polovinou těsta přiklopíme, kolem kašoviny prsty těsto stlačíme, načež malým vykrajovadlem nebo kolečkem (radýlkem) vykrájíme malé kulaté taštičky. V polévce vaříme taštičky 8 minut.
Náplň: Vařené nebo dušené zbytky hovězího, vepřového masa nebo drůbeže umeleme na masovém strojku. V kastrole na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme maso, opepříme, osolíme a chvíli dusíme. Poté přimícháme syrový žloutek nebo 1/2 vejce. Prochladlou nádivkou plníme těsto.