Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Zavářky » Polévkové koření do slabších polévek

Polévkové koření do slabších polévek
dle Sandtnerové

 

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na polévkové koření do slabších polévek

V kastrole usmažíme do světlehněda na 10 dkg dobře rozehřátého másla, 50 dkg na nudličky nakrájené mrkve a 50 dkg rozkrájené cibule, pak zalijeme poněkud vodou a podusíme. Do hrnce dáme 60 dkg rozkrájeného celeru, petržele, póru, chřestu, květáku, 2 hřiby nebo suché houby (1 dkg), asi 30 g smíšeného utluč. koření, a to: bílý pepř, hřebíček, muškátový oříšek, nové koření (toho nejméně), bobkový list, to vše osolíme, přidáme usmaženou mrkev a cibuli, přilijeme vody a vaříme tak dlouho, až je z toho polotekutá kaše, kterou pak plátnem procedíme.

Mezitím uvaříme si v jiném hrnci 2,5 kg morkových kostí, 2 kg hovězího masa, 1/2 rozkráj. hovězího srdce a 1/2 staré slepice. Vyvařenou polévku procedíme plátnem, z vychladlé odstraníme tuk, vše smícháme se zeleninou, a to na 2,5 kg zeleninového vývaru 1,5 litru polévky, znovu procedíme, nalijeme do lahví a ve studenu uschováme.

Rozpočet pro 5 osob: 1 lžíce koření.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.