Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Zavářky » Vaječná ssedlina

Vaječná ssedlina dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1/16 l mléka
• 2 vejce
• 1 žloutek
• 1/2 dkg mouky
• sůl
• na špičku nože květu
• sekaná zelená petrželka
• 2 dkg másla na vymazání hrnečku

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na vaječnou ssedlinu

V mléce nebo smetaně kverláme vejce a žloutek 1/4 hodiny i déle, vše osolíme, přidáme mouku, tluč. květ a zel. petrželku. Směs nalijeme do vymazaného hrnku, načež přiklopíme hrnec dobře přiléhající pokličkou, vložíme jej do většího hrnku s vařící vodou, hrnek rovněž přiklopíme a ssedlinu vaříme v páře 1/2 hodiny. Vařenou ssedlinu pak vyklopíme, nakrájíme na malé stejné plátky nebo kostky, nebo malou lžičkou vykrájíme nočky, které před podáváním vložíme do polévky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.