Rozpočet pro 5 osob:
• 1/16 l mléka
• 2 vejce
• 1 žloutek
• 1/2 dkg mouky
• sůl
• na špičku nože květu
• sekaná zelená petrželka
• 2 dkg másla na vymazání hrnečku
V mléce nebo smetaně kverláme vejce a žloutek 1/4 hodiny i déle, vše osolíme, přidáme mouku, tluč. květ a zel. petrželku. Směs nalijeme do vymazaného hrnku, načež přiklopíme hrnec dobře přiléhající pokličkou, vložíme jej do většího hrnku s vařící vodou, hrnek rovněž přiklopíme a ssedlinu vaříme v páře 1/2 hodiny. Vařenou ssedlinu pak vyklopíme, nakrájíme na malé stejné plátky nebo kostky, nebo malou lžičkou vykrájíme nočky, které před podáváním vložíme do polévky.