• 1/2 většího celeru
• 2-3 mrkve
• 2 vajíčka
• 150 gramů tvrdého sýra
• sůl
• zeleninové koření třeba Podravka
• 1 menší cibule
• 100-200 gramů slaniny nebo šunky
Na struhadle nastrouhám nahrubo celer a mrkve. Na kostičky nakrájím uzeninu a cibuli na půlkolečka. Tvrdý sýr nastrouhám také nahrubo.
V míse smíchám celer, mrkev, cibuli, uzeninu a dvě vajíčka (bez skořápek). Někdy je dobré k vajíčkům přidat trochu mléka a našlehat. Dokonale promícchanou směs dochutím podravkou a případně ještě dosolím.
Zapékací misku vytřu olejem a rozprostřu do ní směs. Dám do předehřáté trouby a nezakrytou misku se směsí asi 15 minut peču. Po této době posypu zapékanou směs strouhaným sýrem. Dopékám, až sýr zrůžoví. Jako přílohu mohu doporučit vařené brambory.