Zrání |
|
Doba sklizně: | říjen 1. polovina |
Konzumní zralost: | říjen 2. polovina |
Skladovatelnost: | do června až srpna |
Zařazení: | zimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | stará odrůda jabloně |
neobyčejně dlouhá skladovatelnost jablek | |
Hlavní nedostatky | podprůměrná chuť jablek |
Plod |
|
Chuť dužniny: | kyselá, osobitá |
Hodnocení chuti: | podprůměrná |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | tuhá |
Šťavnatost dužniny: | suchá |
Barva dužniny: | |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | lesklý |
Barva slupky: | žlutá s líčkem |
Velikost plodu: | malá |
Tvar plodu: | nepravidelný |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | |
Vhodná nadmořská výška: | do 350 m. n. m. |
Půda: | pouze hluboké hlinité půdy, i vlhčí, skromná na živiny a hnojení |
Intenzita růstu: | bujná, roste do výšky 10 metrů |
Koruna: | do průměru 10 metrů |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | méně náročná, nesnáší hluboký zmlazovací řez |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | střední |
Mráz v době květu: | střední |
Strupovitost: | odolná |
Padlí: | odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | odolná monilii |
Otlačování plodů: | velká |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | 10 a více let po výsadbě |
Výše sklizně: | střední |
Pravidelnost sklizně: | střídavá plodnost |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | střední |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | málo vhodné |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | ano |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Itálie |
Šlechtitel: | |
Matečné odrůdy: | |
Registrace od: | stará odrůda |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Api malé osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.