Zrání |
|
Doba sklizně: | konec září až polovina října |
Konzumní zralost: | |
Skladovatelnost: | do listopadu až ledna |
Zařazení: | zimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | velmi odolná ke strupovitosti |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | vyvážená, sladce navinulá, aromatická |
Hodnocení chuti: | velmi dobrá |
Vůně dužniny: | voní |
Konzistence dužniny: | středně pevná |
Šťavnatost dužniny: | střední |
Barva dužniny: | červená |
Tloušťka a pevnost slupky: | tenká |
Povrch slupky: | |
Barva slupky: | sytě červená, výrazné lenticely |
Velikost plodu: | střední |
Tvar plodu: | |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | zpočátku bujná |
Koruna: | |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | velmi odolná |
Padlí: | |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | |
Výše sklizně: | |
Pravidelnost sklizně: | |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Německo |
Šlechtitel: | Dr. Michael Neumüller, Bayerische Obstzentrum |
Matečné odrůdy: | |
Registrace od: | |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Baya Marisa osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.