Zrání |
|
Doba sklizně: | polovina září |
Konzumní zralost: | říjen |
Skladovatelnost: | do prosince |
Zařazení: | podzimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | odrůda zapsaná v Databázi odrůd ÚKZÚZ (Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský) |
jabloň odolná proti mrazu | |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce navinulá |
Hodnocení chuti: | dobrá |
Vůně dužniny: | mírná vůně |
Konzistence dužniny: | |
Šťavnatost dužniny: | |
Barva dužniny: | žlutavě bílá |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | mastný |
Barva slupky: | žlutá, na slunci světle hnědě červená s tmavěji červeným pruhováním |
Velikost plodu: | větší až velká |
Tvar plodu: | ploše kulovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | |
Vhodná nadmořská výška: | do 450 m. n. m. |
Půda: | |
Intenzita růstu: | bujná, později střední |
Koruna: | široká |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | odolná |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | středně odolná |
Padlí: | středně odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | střední |
Výše sklizně: | hojná |
Pravidelnost sklizně: | střídavá |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | polopozdní |
Klíčivost pylu: | je špatný opylovač |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Německo |
Šlechtitel: | |
Matečné odrůdy: | |
Registrace od: | |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | Biesterfelder Renette |
Podrobný popis | Antonín Dvořák, Jiří Vondráček - Malá pomologie 1, Jablka |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Biesterfeldská reneta osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.