Zrání |
|
Doba sklizně: | konec září až začátek října |
Konzumní zralost: | prosinec až leden |
Skladovatelnost: | do února i déle |
Zařazení: | zimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | jabloň je dobrý opylovač |
brzká, pravidelná a vysoká plodnost | |
velmi odolná k padlí | |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | navinule sladká, mírně aromatická |
Hodnocení chuti: | |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | křehká |
Šťavnatost dužniny: | šťavnatá |
Barva dužniny: | nažloutlá |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | hladký |
Barva slupky: | žlutá, krycí jasně červená, žíhání, mramorování |
Velikost plodu: | střední |
Tvar plodu: | kulovitý až protáhle kulovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | střední a vyšší polohy |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | bujný, později slábne |
Koruna: | rozložitě kulovitá |
Plodonosný obrost: | kratší |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | středně odolná |
Padlí: | velmi odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | brzká |
Výše sklizně: | vysoká |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | polopozdní |
Klíčivost pylu: | je dobrý opylovač |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Česká země |
Šlechtitel: | Šlechtitelská stanice Těchobuzice |
Matečné odrůdy: | James Grieve Red x Golden Delicious |
Registrace od: | 1993 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Dalila osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.