Zrání |
|
Doba sklizně: | polovina září (raději dříve kvůli propadu) |
Konzumní zralost: | září 2. polovina |
Skladovatelnost: | do prosince až ledna |
Zařazení: | podzimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | brzká, hojná a pravidelná plodnost |
velmi odolná k padlí a strupovitosti | |
Hlavní nedostatky | propad plodů před sklizní |
náchylná k otlačení | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | navinule sladká, aromatická |
Hodnocení chuti: | výborná |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | křehká |
Šťavnatost dužniny: | |
Barva dužniny: | žlutá |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | |
Barva slupky: | žlutá, krycí červená, žíhání, líčko, světlé lenticely |
Velikost plodu: | střední až větší |
Tvar plodu: | pravidelný, kulovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | střední i vyšší |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | vlahá |
Intenzita růstu: | střední až silnější |
Koruna: | široce pyramidální |
Plodonosný obrost: | střední |
Řez: | letním průklest před sklizní |
Pěstitelský tvar: | všechny tvary |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | velmi odolná |
Padlí: | velmi odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | náchylná |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | |
Výše sklizně: | |
Pravidelnost sklizně: | |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | poloraná |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | |
Šlechtitel: | Šlechtitelská stanice Těchobuzice |
Matečné odrůdy: | ‚Golden Delicious‘ x ‚Coxova reneta‘ |
Registrace od: | 1993 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Desert osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.