Zrání |
|
Doba sklizně: | polovina září |
Konzumní zralost: | říjen až listopad |
Skladovatelnost: | do prosince i déle (z vyšších poloh) |
Zařazení: | podzimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | je dobrý opylovač |
brzká, vysoká a pravidelná plodnost | |
velmi odolná padlí | |
jablka vhodná k přepravě, odolná otlačení | |
Hlavní nedostatky | propad při dozrávání, nutná probírka |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce navinulá |
Hodnocení chuti: | dobrá |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | |
Šťavnatost dužniny: | šťavnatá |
Barva dužniny: | nažloutlá |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | hladký, lesklý |
Barva slupky: | žlutá, krycí karmínově červená |
Velikost plodu: | velká |
Tvar plodu: | kuželovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | všechny polohy |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | bujná, později střední |
Koruna: | široce rozložitá |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | libovolný |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | středně odolná |
Padlí: | velmi odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | odolná |
Vhodnost k transportu: | dobrá |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | |
Výše sklizně: | |
Pravidelnost sklizně: | |
Probírka plodů: | doporučená |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | poloraná |
Klíčivost pylu: | je dobrý opylovač |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Česká země |
Šlechtitel: | Šlechtitelská stanice Těchobuzice |
Matečné odrůdy: | James Grieve x Jonathan |
Registrace od: | 1992 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Diadém osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.