Zrání |
|
Doba sklizně: | září 2. polovina |
Konzumní zralost: | listopad |
Skladovatelnost: | do ledna až března |
Zařazení: | zimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | brzká, bohatá a pravidelná sklizeň |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | navinule sladká |
Hodnocení chuti: | |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | pevná |
Šťavnatost dužniny: | střední |
Barva dužniny: | bílá |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | suchý |
Barva slupky: | žlutozelená, krycí purpurová červená |
Velikost plodu: | střední |
Tvar plodu: | kulovitý až kuželovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | libovolná |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | vlhká, propustná |
Intenzita růstu: | střední až slabší |
Koruna: | rozložitá až mírně převislá |
Plodonosný obrost: | kratší, plody jednotlivě i ve shlucích |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | středně odolná |
Padlí: | středně odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | brzký |
Výše sklizně: | bohatá |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná, bez probírky nepravidelná |
Probírka plodů: | pro pravidelnou plodnost při větší násadě plodů |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | ano |
Skladování: | ano |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Česká země |
Šlechtitel: | Šlechtitelská stanice Těchobuzice |
Matečné odrůdy: | rezistentní hybrid TRS-13-T-137 x Šampion |
Registrace od: | 2004 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Diamant osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.