Zrání |
|
Doba sklizně: | 2. polovina července až začátek srpna, raději postupně (sklízet raději dříve nevybarvené než později, jinak moučnatí) |
Konzumní zralost: | ihned po sklizni |
Skladovatelnost: | |
Zařazení: | letní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | |
Hlavní nedostatky | při přezrání moučnatí a chuť je mdlá |
Plod |
|
Chuť dužniny: | nakysle sladká, harmonická, aromatická, podobná Jonathanu |
Hodnocení chuti: | dobrá až výborná |
Vůně dužniny: | voní |
Konzistence dužniny: | křehká, hustá |
Šťavnatost dužniny: | |
Barva dužniny: | nažloutle bílá |
Tloušťka a pevnost slupky: | tenká |
Povrch slupky: | hladký |
Barva slupky: | žlutozelená, krycí tmavě červená |
Velikost plodu: | střední až malá |
Tvar plodu: | kulovitý až zploštěle kulovitý, oblý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | bujná |
Koruna: | širší, mírně zahušťuje |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | |
Padlí: | |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | brzká |
Výše sklizně: | průměrná |
Pravidelnost sklizně: | polopravidelná |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | samosprašná, opylovač není nutný |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | ano |
Skladování: | ne |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Maďarsko |
Šlechtitel: | Dániel Lajos |
Matečné odrůdy: | semenáč odrůdy Jonathan |
Registrace od: | vznikla v roce 1949 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | Éva |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Eva osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.