Zrání |
|
Doba sklizně: | začátek října |
Konzumní zralost: | prosinec |
Skladovatelnost: | do března |
Zařazení: | zimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | rezistentní ke strupovitosti a odolná padlí |
nenáročná na polohu | |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce navinulá |
Hodnocení chuti: | |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | jemná |
Šťavnatost dužniny: | střední |
Barva dužniny: | nažloutlá |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | hladký |
Barva slupky: | žlutá |
Velikost plodu: | střední až velká |
Tvar plodu: | ploše kulovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | všechny polohy |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | slabší |
Koruna: | |
Plodonosný obrost: | velmi krátký, plodí ve shlucích |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | sloupovitý (balerína, ballerina, sloupovitá, sloupcovitá, kolumnární jabloň) |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | rezistentní |
Padlí: | odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | brzký |
Výše sklizně: | hojná |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná pouze s probírkou plodů |
Probírka plodů: | doporučená po červnovém propadu |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Česká země |
Šlechtitel: | Výzkumná stanice Ústavu experimentální botaniky Akademie věd České republiky, Střížovice |
Matečné odrůdy: | |
Registrace od: | objevena v roce 2003 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Goldlane osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.