Zrání |
|
Doba sklizně: | září až říjen, lze sklízet postupně a mít stále čerstvé |
Konzumní zralost: | ihned po sklizni |
Skladovatelnost: | do listopadu, pak ztrácí chuť |
Zařazení: | podzimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | odrůda odolná mrazu |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce nakyslá, mírně pikantní, svěží |
Hodnocení chuti: | |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | |
Šťavnatost dužniny: | šťavnatá |
Barva dužniny: | krémově bílá |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | |
Barva slupky: | zelená, později v říjnu žlutá, občas s lehkým růžovým líčkem |
Velikost plodu: | střední až velká |
Tvar plodu: | kulovitý až válcovitý, lehce žebernatý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | slabá až mírná |
Koruna: | |
Plodonosný obrost: | krátký i dlouhý |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | spur-typ |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | odolná |
Mráz v době květu: | odolná |
Strupovitost: | |
Padlí: | |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | |
Výše sklizně: | hojná |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná |
Probírka plodů: | nutná, jinak malá jablka |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | nepotřebuje opylovače |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Anglie |
Šlechtitel: | nalezl Dr. Alston, East Malling Research Station, Maidstone, Kent |
Matečné odrůdy: | James Grieve x Golden Delicious |
Registrace od: | nalezeno 1966 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Greensleeves osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.