Zrání |
|
Doba sklizně: | polovina srpna |
Konzumní zralost: | polovina srpna (nejlepší chuť v září) |
Skladovatelnost: | do konce října |
Zařazení: | letní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | hezké plody |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce navinulá |
Hodnocení chuti: | velmi dobrá |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | pevná, středně tuhá |
Šťavnatost dužniny: | šťavnatá |
Barva dužniny: | |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | hladký, jemně voskový |
Barva slupky: | žlutozelená, později krásně červená se světlými lenticelami |
Velikost plodu: | velká |
Tvar plodu: | kulatý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | mírná |
Koruna: | |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | |
Padlí: | |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | |
Výše sklizně: | |
Pravidelnost sklizně: | |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | ano |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | |
Šlechtitel: | |
Matečné odrůdy: | |
Registrace od: | |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Jamba osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.