Zrání |
|
Doba sklizně: | říjen |
Konzumní zralost: | listopad |
Skladovatelnost: | do března |
Zařazení: | zimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | odolná proti strupovitosti |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce navinulá, aromatická |
Hodnocení chuti: | |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | jemná |
Šťavnatost dužniny: | středně šťavnatá |
Barva dužniny: | nažloutlá |
Tloušťka a pevnost slupky: | středně tlustá |
Povrch slupky: | hladký, lesklý |
Barva slupky: | zelenožlutá, krycí rozmyté červené žíhaní |
Velikost plodu: | velká až velmi velká |
Tvar plodu: | kulovitý až ploše kulovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | do všech poloh vs. do teplejších poloh |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | polopropustná, se závlahou, živnou půdou, dostatkem vápníku |
Intenzita růstu: | střední, později slabá |
Koruna: | rozložitá až převislá, zahuštěná |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | nezbytný, zejména letní |
Pěstitelský tvar: | nízký |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | odolná |
Padlí: | velmi náchylná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | dobrá |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | brzký |
Výše sklizně: | střední |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | ano |
Skladování: | ano |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | ano |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Česká země |
Šlechtitel: | Otto Louda |
Matečné odrůdy: | Lord Lambourne x Jonathan |
Registrace od: | povolena v roce 1993 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Jonalord osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.