Zrání |
|
Doba sklizně: | začátek srpna |
Konzumní zralost: | konec srpna |
Skladovatelnost: | několik týdnů |
Zařazení: | letní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | odrůda zapsaná v Databázi odrůd ÚKZÚZ (Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský) |
odrůda je dobrý opylovač | |
odolná vůči strupovitosti a velmi málo náchylná k padlí | |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce navinulá, příjemně aromatická |
Hodnocení chuti: | velmi dobrá |
Vůně dužniny: | voní |
Konzistence dužniny: | středně pevná, chruplavá |
Šťavnatost dužniny: | šťavnatá |
Barva dužniny: | krémová |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | |
Barva slupky: | bělavě žlutá, krycí rozmytá červená, nevýrazné žíhání |
Velikost plodu: | střední až velká (146–174 g) |
Tvar plodu: | ploše kulovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | do všech oblastí |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | střední |
Koruna: | |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | málo odolná |
Strupovitost: | odolná |
Padlí: | velmi málo náchylná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | |
Výše sklizně: | střední |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | poloraná |
Klíčivost pylu: | je dobrý opylovač |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | ano |
Velkovýrobu: | ano |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | |
Šlechtitel: | |
Matečné odrůdy: | |
Registrace od: | |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Judita osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.