Zrání |
|
Doba sklizně: | září 1. polovina |
Konzumní zralost: | |
Skladovatelnost: | do listopadu |
Zařazení: | podzimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | vysoký obsah antioxidantů a vitamínů |
vysoká okrasná hodnota | |
krásně zbarvený a aromatický mošt | |
Hlavní nedostatky | |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce navinulá s výraznou kyselinkou |
Hodnocení chuti: | |
Vůně dužniny: | voní |
Konzistence dužniny: | |
Šťavnatost dužniny: | šťavnatá |
Barva dužniny: | purpurová |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | |
Barva slupky: | tmavě červená (purpurová) |
Velikost plodu: | malé až střední, 60-80 g |
Tvar plodu: | |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | humózní, propustná, vzdušná |
Intenzita růstu: | |
Koruna: | |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | většinou není potřebný |
Pěstitelský tvar: | sloupovitý (balerína, ballerina, sloupovitá, sloupcovitá, kolumnární jabloň) |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | rezistentní |
Padlí: | odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | |
Výše sklizně: | vysoká |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | cizosprašná, potřebuje opylovače |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | příbuzné sloupovité jabloně |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | ano |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | ano |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Německo |
Šlechtitel: | Dr. Helmut Jacob, Výzkumný ústav v Geisenheimu |
Matečné odrůdy: | Maypole x Elstar Rot |
Registrace od: | |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Pomfital osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.