Zrání |
|
Doba sklizně: | začátek října |
Konzumní zralost: | prosinec |
Skladovatelnost: | do dubna |
Zařazení: | zimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | odrůda zapsaná v Databázi odrůd ÚKZÚZ (Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský) |
Hlavní nedostatky | málo odolná proti strupovitosti |
Plod |
|
Chuť dužniny: | polosladká |
Hodnocení chuti: | výborná |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | |
Šťavnatost dužniny: | středně šťavnatá |
Barva dužniny: | krémová |
Tloušťka a pevnost slupky: | středně tlustá |
Povrch slupky: | suchý, drsný, nemastný |
Barva slupky: | oranžová, krycí plošná červená, žíhání |
Velikost plodu: | střední |
Tvar plodu: | kulovitý, bez žebrování |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | do teplých a středních chráněných oblastí s dostatkem vláhy |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | střední |
Koruna: | široce kulovitá, rozložitá, zahuštěná |
Plodonosný obrost: | krátký, plodí jednotlivě i ve shlucích |
Řez: | letní prosvětlovací |
Pěstitelský tvar: | |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | málo odolná |
Padlí: | středně odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | brzký |
Výše sklizně: | vysoká |
Pravidelnost sklizně: | s probírkou pravidelná |
Probírka plodů: | nutná |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Švýcarsko |
Šlechtitel: | |
Matečné odrůdy: | barevná mutace odrůdy Golden Delicious |
Registrace od: | |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Rafzubin osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.