Zrání |
|
Doba sklizně: | konec září až polovina října |
Konzumní zralost: | listopad |
Skladovatelnost: | do března |
Zařazení: | zimní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | |
Hlavní nedostatky | náchylná ke strupovitosti |
Plod |
|
Chuť dužniny: | navinule sladká, aromatická |
Hodnocení chuti: | velmi dobrá |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | jemná, křehká |
Šťavnatost dužniny: | středně šťavnatá |
Barva dužniny: | krémová |
Tloušťka a pevnost slupky: | tenká |
Povrch slupky: | mastná |
Barva slupky: | žlutá, krycí celoplošně tmavá červená, výrazné lenticely |
Velikost plodu: | střední |
Tvar plodu: | kulovitě kuželovitý |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | nejteplejší |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | střední |
Koruna: | kulovitá, zahuštěná |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | náročná |
Pěstitelský tvar: | štíhlé vřeteno, zákrsek, čtvrtkmen |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | |
Mráz v době květu: | |
Strupovitost: | náchylná |
Padlí: | dost odolná |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | středně pozdní |
Výše sklizně: | vysoká |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná |
Probírka plodů: | nutná |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | |
Klíčivost pylu: | |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | ano |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Nizozemí |
Šlechtitel: | |
Matečné odrůdy: | barevná mutace odrůdy Jonagored (pupenová mutace odrůdy Jonagold (Golden Delicious x Jonathan)) |
Registrace od: | objevena v roce 1994, registrována v roce 2001 |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | |
Podrobný popis | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Red Jonaprince osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.