Zrání |
|
Doba sklizně: | konec srpna |
Konzumní zralost: | konec srpna |
Skladovatelnost: | polovina října |
Zařazení: | letní odrůdy jabloní |
Hlavní přednosti | stará odrůda jabloně |
je dobrý opylovač | |
nenáročná zdravě rostoucí odrůda | |
netrpí chorobami a nemrzne | |
Hlavní nedostatky | jablka trpí červivostí |
Plod |
|
Chuť dužniny: | sladce navinulá, příjemná |
Hodnocení chuti: | dobrá |
Vůně dužniny: | |
Konzistence dužniny: | |
Šťavnatost dužniny: | šťavnatá |
Barva dužniny: | |
Tloušťka a pevnost slupky: | |
Povrch slupky: | |
Barva slupky: | |
Velikost plodu: | až 200 g |
Tvar plodu: | |
Strom |
|
Pěstitelská oblast, poloha: | vyšší polohy |
Vhodná nadmořská výška: | |
Půda: | |
Intenzita růstu: | |
Koruna: | |
Plodonosný obrost: | |
Řez: | |
Pěstitelský tvar: | vhodná pro nízkokmeny |
Odolnost |
|
Zimní mráz: | odolná |
Mráz v době květu: | odolná |
Strupovitost: | |
Padlí: | |
Rakovina: | |
Vadnutí: | |
Hnití: | |
Otlačování plodů: | |
Vhodnost k transportu: | |
Nároky na chemickou ochranu: | |
Plodnost |
|
Začátek plodnosti: | brzká |
Výše sklizně: | hojná |
Pravidelnost sklizně: | pravidelná |
Probírka plodů: | |
Kvetení |
|
Doba kvetení: | poloraná |
Klíčivost pylu: | je dobrý opylovač |
Požadavky: | |
Opylování: | |
Vhodní opylovači: | Antonovka, Wealthy |
Vhodnost pro |
|
Ekologické pěstování: | |
Zahrádkáře: | |
Velkovýrobu: | |
Použití |
|
Přímý konzum: | |
Skladování: | |
Kuchyňské zpracování: | |
Konzervace: | |
Sušení: | |
Víno: | |
Povidla: | |
Moštování: | |
Destilace: | |
Původ |
|
Země: | Rusko |
Šlechtitel: | |
Matečné odrůdy: | |
Registrace od: | stará odrůda |
Regionalita: | |
Synonyma a další názvy | Титовка |
Podrobný popis | Karel Kamenický, Karel Kohout - Atlas tržních odrůd ovoce |
Karel Kamenický - České ovoce, Díl VI, Jablka | |
Otto Boček - Pomologie | |
Josef Vaněk - Lidová pomologie, I. díl, 100 jablek | |
Pokud máte s pěstováním odrůdy jabloně Titovka Usikova osobní zkušenosti, napište nám, případně zašlete fotografie plodů, květů i stromů. Rádi v našem přehledu chybějící údaje i fotografie doplníme a zveřejníme.