Informace na této stránce jsou průběžně doplňovány a upravovány.
Poslední aktualizace: 22.3.2023
Veškeré nemoci jsou problémy životního stylu, které nikdo nemůže vlastnit ani patentovat. Zamyslete se nad cestou peněz a možná si uvědomíte, kdo je ten, který se má starat o vaše zdraví a kdo naopak je ten, který chce, abyste byli nemocní a měl stálý zdroj příjmů. Nejsme auto, které se dává opravit do servisu, ale většina z nás se chová tak, jako bychom to auto byli.
Vliv vědomí na hmotu nedokáže sice nikdo pořádně vysvětlit, ale ani jej nikdo nemůže popřít. Zájemci naleznou některé odpovědi na stránce smysl života.
Všechny nemoci, včetně chronických zánětů, rakoviny a obezity, jsou způsobeny rychlejší otravou organismu jedy nebo následky záření, než jaké množství jedů stihne tělo vyloučit nebo než jaké množství následků škodlivých záření stihne tělo eliminovat. V tomto ohledu hraje svou roli genetika. Tedy v rychlosti, jakou je tělo schopno se samo průběžně detoxikovat. Dnešní konvenční jídlo není dostatečně výživné, tím nedodáváme živiny, které potřebujeme. Eliminaci jedů zpomaluje stres a záporné emoce a zrychluje dobrý nerušený hluboký spánek a dostatek potřebných živin.
Nemoci jsou přímým následkem konzumace potravy, která neobsahuje žádný život a střev neustále přeplněných odpadem. [26]
Velké množství čehokoliv může působit jako jed, tedy i velké množství jídla nebo třeba vody. Navíc, každý člověk na světě má v sobě právě teď rakovinné buňky, ať už jsou diagnostikované nebo ne a ty je potřeba neustále odstraňovat. Pro prevenci i léčení je potřeba věnovat pozornost pojmům jako je imunita, detoxikace a také lymfatický systém, který je nezbytný pro ochranu před záněty a nemocemi.
Na stránce Jak zhubnout najdete relativně jednoduchou a stručně popsanou cestu ke zdraví. S informacemi na této stránce, kterou právě čtete, se doplňuje.
Pokud se chcete uzdravit, musíte věnovat celou svou mysl správnému myšlení a žití.
Princip zdraví v člověku vykonává všechno léčení, nehledě na to, jaký způsob léčení nebo lék je použit. Když máme víru k účinkům určitého léku a jsme schopni tuto víru na sebe aplikovat, pak takový lék určitě způsobí naše uzdravení. Ve skutečnosti neexistuje lék, který má sám, bez našeho principu zdraví, v sobě moc vyléčit nemoc. Podmínkou vyléčení je víra a osobní aplikace víry. Myšlenky na nemoci vytváří nemoc. Člověk se musí naučit myslet na zdraví. Musí zpřetrhat všechny mentální vazby s nemocí. Musí mít víru ve zdraví. [38]
V konvenční rodině, když někdo onemocní, jde k lékaři. Dítě se naučí, že nemocní nemají kontrolu nad svým zdravím a svým životem. Lékařova pravda se stane jejich pravdou. Pozitivní víra, to je ta léčivá věc. A naopak. Tak funguje efekt noceba a placeba. Pokud máte více negativních přesvědčení než pozitivních přesvědčení, proč si myslíte, že výsledky budou dobré? Kdykoli můžete zemřít z víry, že zemřete, kdykoli můžete onemocnět, protože jste byli naprogramováni, abyste věřili, že tuto nemoc dostanete. Disharmonie v systému je to, co vyvolává nemoc. Je způsobena problémem v našem vnímání světa. [36]
Člověk je léčen tak dlouho, dokud neumře. Jediný, kdo se může postarat o naše zdraví, jsme my sami. Když jsme byli děti, starala se o nás ještě maminka. Předtím, během těhotenství, naše zdraví záleželo na zdraví a stravovacích návycích a celé životosprávě maminky a ještě dlouho předtím na zdraví a stravovacích návycích a celé životosprávě maminky i tatínka. Co vyváděli naši rodiče, než jsme přišli na svět, se s námi potáhne až do konce života. A na nás záleží, jak se bude žít našim dětem a vnukům.
Není to zdravotnický systém, který se o naše zdraví postará. Zdravotnický systém se stará o léčení nemocí, ne o zdraví. Skutečnost je ale blíž tomu, že se stará pouze o odstraňování projevů nemocí. Informace o přírodní nebo stravovací medicíně lékaři okamžitě zavrhují jako nepravdivé, protože je to neučili na lékařské fakultě. Pokud je to neučili na lékařské fakultě, tak to prostě neplatí a navíc dobře vědí, že je zapovězené jít mimo naučené mantinely, .
Kdyby to bylo důležité, tak by je to přece museli učit, ne? Nebo nemuseli a všechno je jinak? Kdo financuje lékařské učebnice?
Lékařské fakulty spoléhají na podstatnou část svého rozpočtu z financování od farmaceutických společností. Financování lékařské literatury, učebnice, které mají profesoři k výuce, jejich spisovatelé a redaktoři se spoléhají na farmaceutické peníze.
Lékaři a nemocnice neučí pacienty, jak žít tak, aby neměli další srdeční příhodu, ale oni potřebují, aby pacienti měli další srdeční příhodu, protože za to dostávají zaplaceno. Systém je navržen tak, aby je odměňoval za nemoc. Takže neexistuje absolutně žádná motivace pro lékaře, pro nemocnice, pro farmaceutické společnosti učit lidi, jak správně a zdravě žít a jíst.
Jediný systém medicíny, který je povolen k léčbě např. rakoviny, je řízen farmaceutickou centristickou alopatickou medicínou kvůli lékařskému monopolu, který si většina lidé ani neuvědomují, že existuje. Absolutní moc korumpuje absolutně. Náš lékař může být nejmilejší a nejlaskavější osoba, kterou kdy Bůh stvořil, ale neví, co je pro nás nejlepší, ví pouze to, v čem byl na fakultě vycvičen.
Po 5 letech zůstává naživu pouze 2,1 % pacientů léčených z rakoviny chemoterapií. Kteří to jsou? Ti, kteří měli úžasně dobrou imunitu, se kterou by rakovinu možná přežili i tak. Farmaceutický průmysl vydělává 160 miliard dolarů ročně na chemoterapii. Kolik vydělává na očkování? Všimli jste si už, že naše (kterákoliv) vláda je jen prodlouženou rukou farmaceutického průmyslu. Nevšimli? Přitom od roku 2020 to máte téměř denně již celkem veřejně před očima.
Zajímavé je srovnání nejčastějších příčin úmrtí v knize Nespěchejte do rakve [22], z níž cituji.
Příčina úmrtí zde není myšlena nemoc, ale to, co ji způsobuje.
Když seřadíme „zabijáky" podle příčin a ne podle důsledků (jak to dělá medicína), dostaneme následující obraz:
Zabiják č. 1 = chlor v pitné vodě (cévní a srdeční choroby)
Zabiják č. 2 = rafinované, syntetické a chemizované potraviny (rakovina a ostatní)
Zabiják č. 3 = chemické léky (přímo i nepřímo)
Studie vycházející z výsledků desetiletého sledování federálních statistik došla k závěru, že iatrogenní onemocnění (těsně související s lékařským zákrokem) je ve skutečnosti hlavní příčinou úmrtí v USA a že nežádoucí účinky léků na předpis jsou každý rok zodpovědné za více než 300000 úmrtí [36].
Mimochodem, vědecké studie jsou vždy někým financovány, protože zadarmo ani vědec nehrabe. Proto jejich výsledky, přestože je na některých stránkách uvádíme, odpovídají většinou zdroji peněz. Pamatujte, že na mnoho úžasných tuzemských a levných látek a vlivů nikdy žádné studie neproběhly, ale na mnoho exotických přípravků jsou studií mraky. Vědci jsou totiž marketingovými pracovníky, kteří mnoho výsledků podávají manipulativně.
Potravinářský průmysl s průmyslem chemickým, který rychle pěstované potraviny obohatí o umělá hnojiva, pesticidy, jako herbicidy, fungicidy, insekticidy a kdoví co ještě, působí hodně zdravotních problémů. Aby to nebylo málo, spousta těchto jedovatých chemikálií proniká do spodních vod.
Většina dnešních nemocí pochází z nedostatku živin a z jedů, které přijímáme ve vodě a v potravě. Nedostatek živin může také vést k překrvení lymfy. Jód, hořčík a vitamín C pomáhají zmírnit škodlivé účinky toxinů, jsou důležité pro podporu lymfatického systému.
Vzduch, který dýcháme, už má také daleko do čistého. Z letadel kreslících mřížku na obloze padá bůhvíco a ani provoz na silnicích tomu moc nepřidává. Všechno je centralizované a výrobky se převážejí přes půl světa. Útočí na nás stres, přemíra informací a všudypřítomné elektromagnetické záření.
Je skutečně s podivem, kterak i inteligentní lidé nesprávně uvažují o příčinách svých problémů. Pacienti zahlcují své tělo zatěžujícími potravinami a nezdravým způsobem života a ještě se diví, že lidský biologický „mechanismus“ najednou přestane fungovat. K tomu všemu jsou jim navíc předepisovány léky, jež zabraňují symptomům nemoci, aby se mohly projevit. Tak mohou lidé klidně dál hřešit. [35]
♣ Stres, emocionální trauma
a citová nerovnováha
♣ Negativní přesvědčení a naprogramování z dětství
♣ Nedostatek pravidelného kvalitního spánku v tichu a tmě
♣ Jedovaté a nevhodné potraviny bez živin a odpadní látky vlastního metabolismu
♣ Znečištěná otrávená voda s chlorem na pití, vaření i koupání
♣ Překyselení organismu
♣ Nedostatek pohybu
♣ Nedostatečná hydratace = pití
♣ Nedostatečná detoxikace nebo její naprostá absence z neznalosti
♣ Chronická otrava z amalgámových zubních výplní
♣ Elektromagnetický smog
♣ Nedostatek slunce
♣ Konzumace hormonů, léků a farmaceutických chemických produktů
♣ Nedostatek vitamínů, minerálů, omega 3 mastných kyselin a mnoha fytonutrientů
♣ Smog v ovzduší, doma i na pracovišti
♣ Karcinogeny v jídle, nábytku, stavebních prvcích - prostě ve všem
♣ Volné radikály
♣ Nadváha
♣ Lennost
♣ Světelný smog
♣ Hluk
♣ Očkování
♣ Geopatogenní zóny
♣ Sedavý život v budovách
♣ Střevní paraziti, houby a bakterie
♣ Nepořádek
♣ Nehody s poraněním tkání a jiné šokové stavy
♣ Konzumace nezdravých pochutin a alkoholu
♣ Kouření
♣ Nepravidelnost života
♣ Toxiny z kosmetiky, hygienických, pracích a úklidových prostředků
♣ Nedostatek přímých sociálních kontaktů
♣ Závislost na mobilních telefonech i jiné elektronice
♣ Závislost na sociálních sítích.
♣ Používání roušek a respirátorů
♣ Málo pestrá strava
♣ Nedostatek pobytu v přírodě
♣ Nevčasné vyprazdňování střev
Když se nám pokazí tělo, nekoupíme si nové. Proto je lépe se věnovat prevenci. Než začneme číst dál, je potřeba splnit nultý bod, a to je rozhodnout se, že budeme zdraví.
Jednoduše podané pokyny, co dělat pro své zdraví, najdete na stránce Jak zhubnout
Je potřeba dosáhnout ve spaní samoléčení. Kvalitní spánek je nezbytný pro schopnost těla léčit se, omlazovat, opravovat, pro odstranění rakovinných buněk z těla a významnmě i pro hubnutí. Hluboký spánek je stav, kdy se tělo léčí a přechází do autofagie.
Při spaní méně než sedm hodin denně stoupá jak úmrtnost ze všech příčin, tak množství chronických nemocí. Pokud stále spíme více než devět hodin denně, dochází překvapivě také k nárůstu úmrtnosti. Takže všeho s mírou.
Když tělo tráví, dává veškerou energii do trávení a neprobíhá autofagie, tedy proces, kdy tělo čistí buněčný odpad a abnormální rakovinné buňky. Autofagie je #1 v prevenci rakoviny. S diagnózou rakoviny by nemělo probíhat žádné trávení, když spíte. Všechna energie musí jít během spánku přímo k uzdravování a omlazení. Trvá dvě až čtyři hodiny, než tělo projde trávicí fází jídla, které jste právě snědli. Viz také detoxikační půst.
Hromadění odpadních látek z vlastní látkové výměny buněk i jedů z vnějška v těle, zahlenění a překyselení poškozuje naše buňky a vede k nemocem a zánětům.
Především je užitečné vyhýbat se rafinovanému cukru, bílé mouce, pasterizovanému mléku, kofeinu a alkoholu, ale i jiným průmyslovým potravinám a konvenčním potravinám, tedy těm, co nejsou BIO. Dnešní konvenční potraviny jsou napuštěny jedy z pěstování i jedy z výroby - éčka. Vzniká v nich nebezpečný chemický koktejl. Navíc obsahují velmi málo vlákniny nutné k pročišťování střev. Vláknina je obsažena především v zelenině, ovoci a celozrnných potravinách. Vyhněte se však vždy pšenici, neboť dnešní pšenice je pro organismus škodlivá a kromě nemocí způsobuje obezitu, protože mj. vyvolává závislost, stejně jako všechny sacharidy, především pak cukr.
Je potřeba omezit nebo zcela zrušit konzumaci konvenčně pěstovaného masa a masných výrobků. Maso obsahuje zbytky léků, antibiotik, růstových hormonů, analgetik pro odstranění bolesti zvířat z překotného růstu, laktačních preparátů a také jedy ze stravy zvířat. Masné výrobky jsou naprostá katastrofa plná éček. To ani nemluvím o tom, že vysoce rozmělněné masné výrobky nejsou výrobky z masa, ale ze zpracovatelského odpadu v masné výrobě. Kvalitní salámy a klobásy v českém supermarketu nehledejte, snad někde víc západně. Většina ze zpracovaných mas je klasifikována jako známé karcinogeny.
Pokud se bez masa neobejdete, hledejte ekofarmy nebo si pořiďte králíky, slepice a třeba i kachny a husy nebo jinou domácí havěť. Potřebu proteinů jinak nahradí 15 až 20 gramů ořechů denně.
Zajímavé a opravdu k zamyšlení je porovnání hovězího masa z EKO chovu krmeného trávou ve srovnání s hovězím z klasického velkochovu vykrmovaným granulemi, obilovinami a možná i masokostní moučkou. Maso zvířat krmených trávou obsahuje vysoké hladiny konjugované kyseliny linolové (CLA), která je považována za jednu z nejúčinnějších antikarcinogenních živin. Má jí zhruba 7x více než maso komerční. Beta karotenů má zhruba 2x více, vitamínu E 4x více, vitamínu A 5x více. Hovězí maso krmené trávou má více antioxidantů karnitinu a karnosinu. Poměr omega-6 ku omega-3 mastným kyselinám je u klasického hovězího 30:1, kdežto u hovězího živeného trávou 1,35:1!!! Pro doplnění, za ideální poměr ω-6:ω-3 pro stravu člověka je považováno 4:1 až 2:1. Osobní závěr z těchto informací je, že maso z „normálního“ chovu a „normálního“ obchodu je rakovinotvorné, kdežto maso z chovu krmeného trávou vypadá jako zdraví prospěšné, a to nejen z hlediska prevence proti rakovině, ale i z hlediska dalších civilizačních onemocnění.
Je potřeba málo solit nebo nesolit vůbec, protože dostatek minerálů najdete v zelenině a ovoci, tvrdí jedni. Sůl není škodlivá a je dokonce potřebná, říkají druzí. Přitom obojí jsou uznávané kapacity. Co si vybrat? Záleží na vás. Já si doma namísto chloridu sodného, což je klasická kuchyňská sůl, míchám himalájskou sůl s chloridem draselným a chloridem hořečnatým v poměru (odhadem) 30:10:2, vycházeje z toho, že většinou máme přebytek sodíku, nedostatek draslíku a hořčíku a hořčík navíc zlepšuje vstřebávání draslíku, bez exaktní znalosti toho, jaký poměr použít. Od začátku této solné alchymie nevím, co je to křeč v noze.
Je důležité omezit mléko a mléčné výrobky a zcela bezpodmínečně vyloučit UHT mléko. Mléko způsobuje zahleňování organismu. Když už, tak lepší než kravské, je kozí. Mléčné výrobky zvyšují riziko rakoviny prsu. Bílkoviny kravského mléka jsou primárním faktorem, který zvyšuje IGF-1. Vyšší množství veškerých živočišných bílkovin může zvýšit IGF-1 na nepříznivě vysoké hladiny. Naopak snížené hladiny IGF-1 jsou spojeny s vyšší délkou života. Jak inzulín, tak IGF-1 podporují růst a rakovinu, když jsou oba zvýšené. Oba jsou to hormony podporující růst a oba se navzájem posilují, aby zvýšily ukládání tuku, přibírání na váze a riziko rakoviny. Galaktóza, složka mléčné laktózy, podporuje oxidační stres, záněty a předčasné stárnutí. Problém je i přítomnost pohlavních hormonů v mléce.
Nicméně, poslechněte si také informace ohledně konzumace mléka a také masa atd. z 2. části audioknihy dosažitelné přes stránku smysl života.
A co vápník? Mléko a mléčné výrobky paradoxně nejsou vhodnými zdroji vápníku. Existuje pojem vápníkový paradox, který říká, že v zemích s největší spotřebou mléka je největší výskyt zlomenin kostí a onemocnění řídnutím kostí. Při trávení mléka spotřebujeme z těla více vápníku, než ho získáme z mléka.
Používání mikrovlnné trouby pro ohřev potravin škodí zdraví. Vzniká nepřirozená struktura molekul ohřívaných potravin. Některé aminokyseliny se přeměňují do forem jedovatých pro lidský organismus. Mikrovlnami zpracované potraviny po požití způsobují nárůst počtu cholesterolu a bílých krvinek v krevním oběhu za současného poklesu hodnoty hemoglobinu.
Ovoce a zelenina při pěstování bez přílišného hnojení a chemie roste sice pomaleji, ale zato obsahuje mnohem více zdraví prospěšných látek, jako vitamínů, minerálů a různých dalších fytonutrientů. Pro zasycení stačí mnohem menší porce, což přispívá k hubnutí. Nestane se, že člověk umírá hlady nad plným talířem, jako je tomu u komerčních potravin. Nejlepší je vlastní zahrádka, kde máte většinu věcí pod kontrolou. Částečně se k této kvalitě blíží BIO produkty, ale opravdu nejlepší jsou produkty z vlastní zahrádky.
Potřebujeme stravu bohatou na esenciální látky, tedy vitamíny, fytonutrienty, enzymy, minerály a stopové prvky, ale bohatou také na informaci, která se vařením ničí spolu s enzymy. Člověk nemůže žít pouze z pevných látek a tekutin, potřebuje vždy i informaci. Velký podíl syrové zeleniny přispívá i ke zhubnutí. Tepelnou úpravou nezničíme některé výživové složky, ale při pomalejším trávení snížíme snězené množství a tedy i množství přijatých kalorií.
Přestat vařit a přejít na syrovou rostlinnou stravu má tedy svůj význam. Jíst především nechemizovanou syrovou zeleninovou stravu a zeleninové a ovocné šťávy čerstvě před konzumací lisované pokud možno bez použití kovových nástrojů a strojů (stykem s kovem se likvidují některé obsahové látky, např. chlorofyl, a taktéž skladováním - je potřeba vypít do 15 minut po vylisování), z obilovin pouze obilné klíčky (nikdy ne pšenici). Čerstvé šťávy jsou vynikající také pro těžce nemocné; mají silné léčivé účinky.
RAW vegetariáni konzumující syrovou stravu jsou obecně štíhlejší a netrpí nemocemi trávícího traktu, protože syrová rostlinná strava je pročišťující. Netrpí ani srdečními a oběhovými onemocněními a netrpí ani nedostatkem jakýchkoliv živin. Vegetariánská syrová strava z biologického pěstování obsahuje nejméně škodlivin z pěstování a s průmyslově zpracovanými potravinami se nedá vůbec srovnávat. Neobsahuje škodliviny vzniklé při tepelném zpracování. Syrová rostlinná strava pročišťuje, odhleňuje, odkyseluje a detoxikuje organismus. Názory na to, zda jíst syrovou rostlinnou stravu celoročně, se značně rozcházejí. Je potřeba vyzkoušet sám na sobě.
Jíst do polosyta. Potravinářský průmysl nás nutí pomocí reklam i látek přidávaných do potravin, abychom jedli mnoho. Chce co nejvíc vydělat. Tělu to ale škodí. Ruku v ruce s tím potom hodně vydělává farmaceutický průmysl na našem zničeném zdraví.
Jíme příliš mnoho a v nevhodných těžce stravitelných kombinacích. To vede k přetěžování trávicího a vylučovacího systému. Vhodnější je tzv. dělená strava. Například tzv. zdravé směsi müsli jsou velmi těžko stravitelné; kvasí ve střevech, a proto také vzniká dojem, že na dlouhou dobu zasytí. Pokud budeme složky stravy nesprávně kombinovat, začnou zahnívat ve střevě a stanou se zdrojem většiny nemocí.
Látková výměna je v organismu spotřebitelem energie číslo jedna. Celý aparát, jenž je zapotřebí k příjmu potravy, trávení a vylučování zbytků, představuje sám obrovského spotřebitele energie. Věda zjistila, že všechno, co má něco společného s látkovou výměnou, spotřebovává větší část celkové energie člověka! [25]
Nejíst nebo velmi omezit:
♣ Cukr a sladkosti
♣ Bílá mouka a výrobky z ní
♣ Mléko a mléčné výrobky
♣ Maso a masné výrobky z konvenčních chovů
♣ Umělé chuťové, konzervační a jiné přísady - éčka
♣ Bílá rýže
♣ Kvasnice
♣ Maso grilované na otevřeném grilu
♣ Fritovaná a smažená jídla
♣ Light výrobky
♣ Přípravky na hubnutí
A navíc:
♣ Nepoužívat mikrovlnku
♣ Pokud možno vůbec nevařit
♣ Nepřejídat se
♣ Nekombinovat nevhodně jídla
♣ Nejíst po 20. hodině večer
♣ Nepoužívat teflonové ani plastové nádobí - jakmile se lehce poškodí, je jedovaté
♣ Konvenční potraviny jsou chemikáliemi napuštěné hmoty
♣ Geneticky modifikované plodiny a výrobky z nich (GMO)
Jíst:
♥ Syrovou zeleninu v kvalitě BIO nebo z vlastní zahrádky bez chemie
♥ Syrové ovoce
v kvalitě BIO nebo z vlastní zahrádky
♥ Čerstvě vytlačené zeleninové a ovocné šťávy
♥ Mladé trávy, např. zelený ječmen
♥ Čerstvé klíčky
♥ Jádra ořechů a semena
♥ Čerstvé luštěniny
(pouze nejedovaté!)
♥ Oleje lisované zastudena
♥ Vařené luštěniny
♥ Celozrnné nebělené obiloviny
♥ Maso z vlastního chovu krmené trávou
A:
♥ Jíst pomalu, důkladně žvýkat a jíst do polosyta
♥ Hodně pít čistou vodu
♥ Jíst pouze, pokud máme hlad
♥ Co se dá, nahradit BIO potravinami
Naše tělo se téměř ze dvou třetin skládá z vody. Voda slouží k chlazení, transportu živin do těla a odpadů z těla ven, k pročišťování a je vynikající nosič informací obsažených ve struktuře vody.
Čistá voda je nejlepší rozpouštědlo pro transport živin i odpadů. Pokud dodáváme vodu již nasycenou chemikáliemi, funkce vody jako rozpouštědla bude silně narušena. To se týká i chemicky ochucených nápojů, ale také minerálek. Průmyslově zpracované nápoje většinou obsahují cukr, kofein a další rozpuštěné látky. Díky tomu ztrácejí větší část schopnosti rozpouštět a vyplavovat toxiny z těla.
Tvrdá voda není užitečná, ale škodlivá. Vápník se usazuje jinde, než by měl a tělo jej nevyužije ke svému prospěchu. Minerály doplníme hlavně ze zeleniny a ovoce, semen a luštěnin. Pouze rostlinné minerály obsahují správné informace, které tělo umí přečíst. Zejména zelená zelenina, jako je kapusta, brokolice a čínské zelí, je bohatým zdrojem vápníku s vysokou vstřebatelností.
Nedostatek vody může zpomalovat průtok lymfy, která je z 95 procent tvořena vodou.
Je potřeba si zajistit a pít čistou vodu pro vyplavování toxinů a buněčného odpadu. Dále neupravená voda z kohoutku obsahuje spoustu jedů, k nimž je přidán jed další - chlór. Obsahuje pesticidy, hnojiva a další látky z chemického zemědělství, saponáty a další mycí, prací a úklidové chemikálie, hliník, olovo, rtuť a další kovy, léky, antibiotika, antikoncepce a jiné hormonální přípravky a estrogen používaný pro zvýšení dojivosti krav. Estrogen působí např. na snížení potence a plodnosti mužů. Dále technologické příměsi z různých výrob, splodin z aut i letadel. Fenoménem posledních let jsou především nanočástice padající (snad?) z letadel. Voda obsahuje také mikroorganismy, které si vyvinuly resistenci na chlór. Další mikroorganismy jsou v kohoutkové vodě mrtvé, zabité jedovatým chlórem. Při sprchování a koupání se chlór uvolňuje do vzduchu a dochází k chronické otravě. Chlor zvyšuje riziko kornatění tepen, infarktu, mrtvice a rakoviny. Obrovské množství jedů se dostává do vody z pěstování technických plodin, jako je řepka.
Voda v sobě má 25000-45000 druhů syntetických látek, různých chemických sloučenin a nanoplastů, mikroplastů a odpadů. Je s podivem, že mezi tím množstvím sajrajtu je i nějaká voda. A co jsou vlastně platné normy, když se zkoumá pouze obsah některých látek? Naše norma obsahuje jen 62 položek, které se zkoumají. Před rokem 1989, tedy za socialismu, byla norma dusičnanů v pitné vodě jiná, než dnes. 5 mg/l dusičnanů ve vodě byla stará norma (od roku 1950) u kojenecké vody, 15 mg/l byla u vody pro dospělé, dnes je 10 mg/l pro kojence a 50 mg/l pro dospělé. Je to tím, že kojenci jsou dnes 2x a dospělí více než 3x odolnější než dřív? Nebo nás má někdo prostě u...
Voda z vlastní studny, pokud není na horách, je sice bez chlóru, ale navíc má spoustu živých mikroorganismů (bakterie, plísně, paraziti) navíc. Jejich toxické splodiny vyvolávají alergické reakce. Pokud není nad studnou až na vrchol kopce les, může obsahovat léčiva z moči a exkrementů dobytka. Les je bezpečným zdrojem vody, jen pokud v něm nebyly prováděny postřiky proti škůdcům. Tedy lepší je většinou les listnatý než jehličnatý.
Balená voda by byla dobrá, kdyby čerstvě za tepla nafouknuté láhve nebyly chlazeny tak, že se do nich rovnou naplní voda k pití. Stejně pak při dopravě, skladování a další distribuci dochází k zahřívání vody v láhvích a tím k uvolňování nebezpečných chemikálií, především se jedná o bisfenoly nebo ftaláty. Navíc balené vody ve velké míře obsahují rozptýlené mikroplasty, jejichž vliv na lidské zdraví zatím ani nebyl pořádně prozkoumán.
Vyvarujte se zbytečné konzumaci chemie. Různé coly, šťávičky pro děti atd. obsahují návykové látky, abychom je opakovaně kupovali.
Nepít:
♣ Limonády
♣ Light nápoje
♣ Mléko
♣ Tvrdý alkohol
♣ Coly
♣ Sycené vody
♣ Konvenční džusy
Čistá voda odebírá z organismu pouze minerály ve formě mrtvé hmoty, které se jako usazeniny v pojivových tkáních snadno rozpouštějí a toho chceme dosáhnout. Minerály, které jsou vestavěny do našich živých buněk čistá voda neodebírá.
Pít:
♥ Čistou vodu
♥ Čerstvě vytlačené zeleninové, ovocné a zelené šťávy
Škodliviny ve vodě, tedy dusičnany, pesticidy atd. jsou škodlivé i v množstvích menších, než udává norma. Navíc se normy na pitnou vodu stále změkčují. Vyrobte si svou vlastní pitnou vodu.
Možnosti:
♥ Odstěhovat se vysoko do hor nebo pod čistý les
♥ Filtr na pitnou vodu
♥ Destilátor
♥ Rozmražený led
♥ Sprchový filtr
♥ Informační čistění vody
Výzkum, který prováděl Doc. Dr. Ing. Ivan Dolejší CSc., přičítá překyselení organismu obrovský podíl na onemocnění rakovinou. Překyselení se projeví nejdříve především na kůži ve formě celulitidy, pórovitosti pleti, nezdravé barvy a vzhledu kůže. Ve vlasech se tvoří lupy a vlasy vypadávají.
Ideální odkyselování je silně zředěnými (až 1:5) čerstvě vylisovanými zeleninovými šťávami, které obsahují mnoho zásaditých minerálů a také informace živých buněk, které umožňují minerálům rychlé vstřebání. Vhodné je jejich pití na lačný žaludek.
Výborné jsou zelené nápoje z bylin a trav mixovaných s vodou a následně scezených (kopřiva, smetánka, jitrocel, ...), naprosto ideální jsou hořké byliny.
Ovocné šťávy pro odkyselování nejsou vhodné. Zdravý organismus ovoce zpracovává zásaditě, překyselenému však neprospějí. Zcela nevhodné jsou pak kupované ovocné šťávy a džusy.
Při lisování odstředivými odšťavňovači a mixery dochází k ničení některých fytonutrientů a enzymů a naše snaha je zbytečná. Pořiďte si pomalootáčový odšťavňovač, který seká a lisuje nebo rovnou odšťavňovač ruční.
Potřebujeme přijímat zásadotvornou i kyselinotvornou stravu v poměru 80:20, a to proto, aby se nám z přemíry pouze zásadotvorné stravy nezačaly tvořit ledvinové kameny. Tedy potřebujeme střídat obojí.
Odkyselit nestačí skladbou potravin. Návody v knihách nefungují, pokud použijeme potraviny z marketu, protože kyselost způsobuje chemie v nich obsažená.
Co způsobuje kyselost:
♣ Kyselinotvorné potraviny
♣ Špatné kombinace potravin
♣ Stres a záporné emoce
♣ Povrchní dýchání
♣ Zakyselující nápoje
♣ Nedostatek spánku
♣ Nedostatek pohybu (špatné prokrvení a pohyb lymfy)
♣ Nezdravá střevní mikroflora
♣ Nedostatek tekutin
♣ Jedy ze znečištění vody, jídla a vzduchu
♣ Odpad z vlastní látkové výměny
a kvašení ve střevech
♣ Velká tělesná námaha (kyselina mléčná)
♣ Těžké kovy (rtuť) bránící detoxikaci
♣ Alkohol
♣ Léky a chemoterapie
Překyselování organismu lze snížit několika způsoby:
♥ Skladba potravin - hodně zeleniny s vlákninou, zralé ovoce, zelené klíčky obilí a výhonky
♥ Pití zeleninových šťáv a zelených nápojů z bylin i jezení salátů z bylin silně odkyseluje
♥ Zásadité koupele nohou a celého těla
♥ Omezení stresu, špatných emocí
a přísunu informací
♥ Pití zásadité vody a dostatečné pití
♥ Důkladné žvýkání potravy
♥ Hluboké dýchání
♥ Potravinové doplňky (Bitterstern)
♥ Relaxace, odpočinek, spánek
♥ Pohyb bez přílišné námahy
♥ Delší žvýkání jídla
♥ Detoxikovat se
♥ Ajurvédské oleje pro odkyselení kůží
♥ Zázvorový čaj
♥ Zásadité doplňky stravy
♥ Aloe barbadensis
♥ Chlorella
♥ Kamut
♥ Acidózní masáž
Na stránce Překyselení organismu je seznam potravin způsobujících kyselost a potravin způsobujících zahlenění, ale také seznam potravin zásadotvorných. Je tam také popsáno použití zásaditých koupelí a způsoby měření pH. Seznam je zbytečné studovat, pokud pak koupíte konvenční produkty plné chemie.
Jedy z těla vylučujeme pomocí detoxikačních orgánů: plícemi, kůží, močovým měchýřem, střevy, vlasy, játry, ledvinami, krevním oběhem, lymfatickým systémem za pomoci čisté vody. Samotným pitím destilované vody dochází k tak silné detoxikaci, že je považována za otravu destilovanou vodou. Ale pozor, technická destilovaná voda skutečně jedovatá být může!
Před prováděním detoxikace, především střev, je nutno provést nejdřív odkyselení! Je potřeba při detoxikačních kůrách denně lehce cvičit nebo poskakovat ke zvýšení průtoku lymfy. Kromě pití vody je dobré pít zředěné syrové zeleninové, případně i ovocné šťávy. Pokud dostaneme chuť, jezme syrové ovoce a zeleninu. Je potřeba se během detoxikace zcela vyhýbat koncentrované stravě (semena, luštěniny, ořechy, maso). Pokud je nám během detoxikace chladno, pomůže horký zázvorový čaj, případně pohyb.
Postupně detoxikujeme organismus od produktů vyměšování vlastních buněk i od toxinů a hlenů pocházejících z vnějších vlivů (potrava, voda, atd.) v následujícím pořadí dle podnadpisů.
Vzhledem k tomu, že při detoxikaci jsou uvolňovány jedy a odpady z těla, je potřeba zvýšit dodávky minerálů, vitamínů, fytonutrientů a enzymů pomocí čerstvých zeleninových a ovocných šťáv nebo rostlinných potravinových doplňků.
Kúry pročišťování střev by neměly zásadně provádět těhotné ženy. Také během doby kojení jsou tyto kúry jen málo vhodné, protože se při nich uvolňují jedy, které by se mohly dostat do mateřského mléka.
Nejúčinnější je u jedlíků masa a průmyslových potravin, protože mají největší usazeniny.
Detoxikovaná zdravá střeva zajišťují optimální příjem živin z potravy i vylučování produktů trávení, dále se již sama pročišťují od zbytků potravy a neprobíhá v nich kvašení a hnití.
Očistné prostředky:
♥ Šankhaprakšálana (Shank prakshalana)
♥ Výplach střeva - kolonová hydroterapie
♥ Klystýr (nálev)
♥ Detoxikační půst
♥ Psyllium - jitrocel indický
♥ Yucca (juka)
Pro podporu detoxikace užíváme:
♥ Aloe barbadensis
♥ Guduchi
♥ Lapacho
♥ Kasie obecná, Cassia fistula
♥ Spirulina
♥ Chlorella
♥ Kamut
♥ Chufa
♥ Automasáž břicha
♥ Angrešt
♥ Sezamový olej - výplachy
♥ Slunečnicový olej (lisovaný zastudena)
♥ Čištění jazyka lžící
Střevní flóra by se měla skládat z 85 % z laktobakterií a maximálně z 15 % z bakterií coli. Bohužel je tomu většinou naopak.
Pomoci mohou:
♥ Zelí
♥ Cibule
♥ Topinambury
♥ Syrová zelenina a ovoce
♥ Spirulina
♥
Probiotika
Musí být zajištěno, aby se kapsle rozpadla teprve na konci tenkého střeva. Laktobakterie v jimi obohaceném jogurtu jsou zničeny již v žaludku kyselinou solnou. Takže jen vyhodíte denně peníze za iluzi získanou z reklamy.
Pozor! Na rozdíl od literatury jsme očistu od těžkých kovů zařadili o hodně dopředu, a to proto, že mnohé další detoxikační procedury používají prostředky uvolňující těžké kovy ze tkání, ale jaksi už nemyslí na to, že je potřeba uvolněné kovy ve střevech navázat nejlépe na chlorellu nebo jablka a zbavit se jich. Bez použití chlorelly se kovy pouze uvolní a jelikož se nemají na co navázat, vracejí se zpět k uložení do tkání, ale část se může uložit v nervech a zaděláváme si předpoklady ke vzniku demence nebo Alzheimerovy choroby. Podobné účinky při vázání těžkých kovů ve střevě jako chlorella mají jablka. Je potřeba jich sníst mnohem více než chlorelly.
Rtuť se do organismu dostává především z amalgámových zubních výplní, méně pak v rybách a mořských plodech, ale také drůbeží krmenou rybí moučkou. Rtuť brání ve vylučování dalších toxinů z těla. Rtuť z amalgámu je uvolňována kyselými a horkými jídly i žvýkáním třeba žvýkačky. Zde tedy naráží syrová ovocná strava na problém. V bývalém Sovětském svazu byly amalgámové plomby zakázány pro svou jedovatost již v roce 1985, zatímco v českém protektorátu jsou používány dodnes.
Rtuť způsobuje pomalou otravu provázenou bolestmi hlavy, únavou, zhoršením paměti, poruchami chování, nervozitou, krvácením dásní, průjmy, záněty, srdeční aritmií, depresemi, afty, záněty dásní, pachem z úst, migrénou, alergiemi, padáním vlasů, chvěním rukou, astmatem, chudokrevností, poruchami zraku, střevními onemocněními, chorobami ledvin, bolestmi břicha, apatií, Alzheimerovou chorobou, Parkinsonovou chorobou, AIDS, leukémií, rakovinou, ekzémy, vyrážkami, svěděním, poruchami trávení, strumou, aj. Rtutí je otráveno už i miminko v bříšku, vražda je pak dokonána očkováním. Vznikají pak poruchy jako např. autismus či atopický ekzém. Je toho snad málo?
Olovo se dostává do těla z výfukovin, z vody a potravin. Kadmium přijímáme při kouření, ale i při očkování. Další se vdechnou při zpracování kovů a v lakovnách, při postřikování proti hmyzu.
Kovy, které se nám dostanou do těla, jsou pravděpodobně příčinou veškerých autoimunitních chorob, jako sklerodermie, lupus, artritida, veškeré potíže štítné žlázy, migréna, chronické onemocnění střevní sliznice, Crohnova choroba.
Těžké kovy ovlivňují již od počátku celý organismus a stávají se příčinou vegetativních a centrálních poruch jako střevních mykóz, nedostatku minerálů a stopových prvků, chybného hospodaření s enzymy a hormony, oslabení imunity, poruch detoxikace.
Také napadení kvasinkami je téměř vždy způsobeno otravou těžkými kovy. Těžké kovy jsou vázány kvasinkami jako ochrana organismu k vázání těžkých kovů, aby se jedy nedostaly do mozku. Kvasinky často zmizí po odstranění těžkých kovů z organismu. Násilnou likvidací kvasinek poškodíme mozek. Tělo odkládá jedy i do tumorů, které si kvůli tomu vytváří.
Při detoxikaci těžkých kovů by neměly být opomenuty prostředky na podporu vylučování ledvinami a játry a také lymfatické drenážní prostředky. Měl by být také hojně doplňován vitamín C.
K detoxikaci organismu od těžkých kovů lze použít (vždy v kombinaci s chlorellou):
♥ Chlorella
♥ Česnek kuchyňský, Allium sativum
♥ Česnek medvědí, Allium ursinum
♥ Koriandr setý, Coriandrum sativum - hlavní prostředek k uvolnění rtuti z mozku a nervů - nutno kombinovat s chlorellou
♥
Betel
♥
Čerstvá šťáva z bílé tykve
♥
Indický angrešt amalaki
♥
Kapky Bitterstern
♥ Zelený ječmen
♥ Spirulina
♥
Angrešt - uvolňuje těžké kovy
♥ Mumio = shilajit - (šilajit) - obsahuje samo olovo a hliník!!!
♥ Kávové klystýry
♥ Chlorella
♥
Ostropestřec mariánský
♥ Kopřiva dvoudomá, Urtica dioica
♥ Pampeliška lékařská, Taraxacum officinale
♥
Zlatobýl obecný
♥ Bříza bělokorá, Betula pendula - listy
♥ Jehlice trnitá, Ononis spinosa
♥
Vilín virginský
♥ Přeslička rolní, Equisetum arvense
♥ Guduchi
♥ Artyčok zeleninový, Cynara scolymus
♥
Schüsslerova sůl 4, KCl, kalium chloratum
♥
Hepatik čaj
♥ Přehled na stránce Hliník
Česneková a ovesná kúra
Tato kúra je vhodná až po detoxikaci od těžkých kovů, přestože ji některé knihy doporučují zařadit hned po očistě střev. Raději si před ní znovu proveďte očistu střev. Česnek uvolňuje těžké kovy z tkání a bez současného užívání chlorelly, která kovy na sebe naváže ve střevě nebo bez předchozí detoxikace těžkých kovů se tyto mohou uložit zpět, a to tentokrát do nervových buněk a vést k onemocněním, jako je Alzheimerova choroba.
♥ Plody jalovce, Jalovec obecný, Juniperus communis
♥ Spirulina
♥
Ostropestřec mariánský
♥ Kopřiva dvoudomá, Urtica dioica
♥ Pampeliška lékařská, Taraxacum officinale
♥ Zlatobýl obecný
♥ Bříza bělokorá, Betula pendula - listy
♥ Jehlice trnitá, Ononis spinosa
♥ Vilín virginský
♥ Přeslička rolní, Equisetum arvense
♥ Guduchi
♥ Zelený ječmen
♥ Plody jalovce, Jalovec obecný, Juniperus communis
♥ Jehlice trnitá, Ononis spinosa
♥ Kopřiva dvoudomá, Urtica dioica
♥ Delší koupel ve vaně s horkou vodou
♥ Sauna, potní kúra, parní lázeň
♥ Ajurvédské olejové masáže
♥ Teplé zábaly a obklady
Dlouhodobé poležení (30-90 minut) v čisté vodě posiluje imunitu, pomáhá detoxikovat, snižuje stres i bolest, napomáhá relaxaci. Přidáním epsomské soli podpoří detoxikaci, krevní oběh a tok lymfy, mořská sůl pomáhá při detoxikaci, zánětech, hydrataci pokožky a kožních problémech.
Přestaňme si hrát na něco, čím nejsme. Budeme nejzdravější tehdy, pokud dosáhneme svého naplnění, uspokojení a radosti. Skutečné štěstí vychází vždy z našeho vlastního nitra. Nepotřebujeme kvůli němu brát drogy nebo se přecpávat jídlem, ani nepotřebujeme hromady peněz a majetku.
Reportér New York Times se zeptal Steva Jobse, zakladatele, výkonného ředitele a předsedy představenstva firmy Apple:
„Vaše deti musí milovat iPad, že?“
Jobs mu odpověděl:
„Oni ho nepoužívají. My doma limitujeme to, kolik technologií naše děti používají.“
Vyhýbejme se účinkům radiofrekvenčních elektromagnetických polí, vytvářených nynějšími sítěmi 3G, 4G, Wi-Fi atd. a bráňme se nové síti 5G, která má mít podstatně zhoubnější účinky. Většina dnešních Wi-Fi modemů pracuje na frekvenci 2,4 GHz, přičemž naše mikrovlnka pracuje, tedy ohřívá potraviny na frekvenci 2,45 GHz. Grilujeme se dobrovolně zaživa a nazýváme to pokrokem. Veškerá bezdrátová elektromagnetická radiace způsobuje poškození biologických tkání.
„Síť 5G ozáří každého, včetně těch nejzranitelnějších. Radiofrekvenční záření bude škodit těhotným ženám, nenarozeným dětem, malým dětem, starším osobám, hendikepovaným, chronicky nemocným. Docílí se jím ozáření celého našeho prostředí.“
Dr. Ron Powell, bývalý fyzik vlády USA
Záření mobilních telefonů a dalších elektronických přístrojů, internetových vysílačů a wi-fi sítí poškozuje lidskou DNA. Způsobuje bolesti hlavy, deprese, únavu, nespavost. Je silně rizikovým faktorem při vzniku rakoviny mozku a srdce, leukémie, Alzheimerovy choroby.
Zvýšená intenzita elektromagnetického záření z wi-fi sítí zvyšuje uvolňování rtuti z amalgámových plomb na dvojnásobek.
Škodlivé je i záření počítačů a jejich monitorů a také televizorů. Elektromagnetické pole začne televize vytvářet pouhým zapnutím do zásuvky. Televize dokonce produkuje slabé rentgenové záření. V neposlední řadě některé z nás televize připravuje o kus života, protože nám pouze vnucuje cizí, vymyšlené životy televizních hrdinů, namísto abychom prožívali životy vlastní. Vysedávání před obrazovkou je ten nejhorší způsob, jak naložit se svým životem.
Všichni jsme ve větší nebo menší míře zabíjeni elektrickým proudem, a jen proto, že si to společnost odmítá připustit už více než dvě stě let, vymysleli jsme termíny, které pravdu schovávají, namísto abychom mluvili jasným jazykem a přiznali, co se děje.
Elektromagnetické záření a světlo aktivují více kortizolu, zabraňují produkci melatoninu. Kortizol říká tělu: buď čilý, slunce vychází. Melatonin říká tělu: je čas začít se chystat do postele.
Pro telefonování přednostně používejme:
♥ Pevnou linku se sluchátkem s kabelem
♥ Internetový telefon s připojením kabelem a sluchátkem s kabelem, ne bezdrátový
♥ Skype nebo jinou, méně špehující internetovou službu, pokud ještě taková existuje
♥ Snažit se netelefonovat s mobilem tam, kde je slabý signál
♥ Netelefonovat s mobilem připojeným k nabíječce
♥ Setkávat se raději osobně a vůbec netelefonovat
Na noc vypínejme wi-fi nebo se rovnou připojme k internetu pouze kabelem a wi-fi nechme vypnutou pořád. Na noc vypněme mobilní telefon a poříďme si obyčejný mechanický nebo bateriový budík. Ne budík na 220 V. Škodlivý je pro člověka také střídavý proud s jeho poli. Záření vzniká i v okolí vedení elektřiny, pokud nejsou použity stíněné kabely.
Jedná se ve všech výše uvedených případech o energie a informace, s nimiž si lidský organismus neporadí, a které mu škodí.
Zvažme stavební úpravy:
♥ Omezení, zrušení nebo manuální či automatické vypínání elektrických okruhů v ložnici i za zdí
♥ Výměna stávající kabeláže elektrického vedení za stíněné kabely
♥ Instalace kovových fólií do oken
♥ Instalace jemných kovových sítí nebo fólií pod omítku stěn, na stropy, půdy nebo střechy kvůli okolí, které neovlivníte
♥ Použití bytových textilií s vetkanou kovovou sítí k vytvoření stíněného prostoru
♥ Instalace jednosměrné napájecí sítě
Pozor! Používání elektroniky, především mobilu a Wi-Fi uvnitř stíněného prostoru je rychlejší sebevraždou, než v prostoru bez stínění.
Moderní lékařský systém je nastaven tak, aby zajišťoval stálý proud pacientů. Lékaři se neučí na lékařské fakultě pomoci pacientům uzdravit se, ale učí se tlumit projevy nemoci. Léky, které předepisují, nejsou většinou to, co člověka léčí, ale pouze to, co potlačuje a maskuje varovné příznaky nemocí. Brát léky je tedy něco, jako odpojovat kontrolku přehřátí motoru v automobilu. Kdo to udělá? Jen blbec. A kdo bere léky? Skoro každý.
Vyhýbejme se syntetickým doplňkům stravy a lékům, pokud to není nezbytné. Mají vedlejší účinky a některé látky z nich se hromadí v těle. Vedlejší účinky léků jsou čtvrtou nejčastější příčinou úmrtí. [22]
Některé klinické testy jsou podplacené.
Bývá rozdíl mezi na pohled stejnými léky v lékárně a mnohem kvalitnějšími léky v nemocnici.
Potravinové doplňky musí být vždy rostlinného původu, aby mohly být organismem optimálně využity. Tělo je musí být schopno cítit jako potravinu. Syntetické potravinové doplňky neobsahují většinou podpůrné látky pro vstřebání a je lepší nebrat nic.
Mezi škodliviny ve vzduchu se řadí výfukové plyny aut, lodí, letadel, elektráren, komínů, letecky rozprašované látky, prach, formaldehyd a jiné chemikálie uvolňující se z nábytku, staveb, oděvů a dalších průmyslových výrobků a výrob, z chemických postřiků v zemědělství. Tedy stejné problémy jako u vody, neboť do vody se ze vzduchu časem dostanou chemikálie, mikroplasty a nanočástice, jedovaté kovy, atd.
Údajně má ČR jedny z nejnižších poplatků za průlet tranzitních letadel, a proto nám toho nad hlavami tolik létá. Vinou špatných nebo snad dokonce uplacených politiků. To byl vtip. Neznám politika, který se nechová jako zkorumpovaný, počínaje mnohdy i místní samosprávou.
Velmi jednoduchým prostředkem ke zlepšení vzduchu doma i na pracovišti je domácí pěstování rostlin. Ty spotřebovávají námi vydechovaný CO2 a zdarma nám vyrábějí kyslík k dýchání. Lze zakoupit také čističky vzduchu. Ty jsou ale hlučné, spotřebovávají proud a nejsou tak hezké jako živé rostliny.
Hluboké dýchání čistého vzduchu, kromě zásobování buněk kyslíkem, funguje jako hlavní lymfatická pumpa a usnadňuje detoxikaci.
Vyhýbejme se stresu. Stres způsobuje mimo jiné kyselost organismu. Stres je způsobován přemírou informací, které nestíháme zpracovávat. Velké zlepšení může někomu přinést již pouhé „odstřižení se“ od sociálních sítí. Ty už dnes stejně nejsou svobodné jako dřív a slouží hlavně k manipulaci nákupního chování. Velká část stresu se dá odstranit tím, že se nebudeme honit za zbytečnými hračkami vnucovanými nám v televizní a jiné reklamě. Zbavit se televize přináší spoustu času na vlastní život a zbaví nás spousty negativních emocí. Zbavme se nenasytnosti, strachu, zloby a budeme déle a zdravěji žít.
Chronický stres může vést k překrvení lymfy; je jednou z hlavních příčin většiny chronických onemocnění i obezity, zakyseluje tělo a vede k rakovině.
Zvýšená produkce stresového hormonu kortizolu má důsledek ukládání tuku na břiše, potíže s krevním tlakem, snižuje množství pohlavních hormonů, snižuje imunitu, způsobuje bolesti zad i hlavy, výpadky paměti, zvýšení hladiny cukru, zhoršení akné, nespavost, zvyšuje riziko infarktu, zhoršuje astma, vyvolává touhu po kalorickém jídle.
Nezapomínejme, že člověk má také sociální potřeby. Užívejme si společnost rodiny i přátel. Nikdo tu není navždy. Nenahrazujme potřebu citů přemírou jídla.
Co dělat proti stresu:
♥ Zrušit své profily v sociálních sítích a raději si popovídat osobně
♥ Vyhodit televizi - současně s ní se zbavíme škodlivého zdroje záření
♥ Nepouštět si rozhlas a omezit i pouštění hudby
♥ Zavést pravidelný denní rytmus
♥ Chodit brzy spát a brzy vstávat
♥ Nehonit se za zbytečnostma
♥ Zbavit se obezity
♥ Smířit se s prací, kterou máme nebo si najít jinou
♥ Odpustit lidem kolem sebe
♥ Meditovat
♥ Pohyb pomáhá odstranit škodliviny ze stresu
♥ Posilovat pozitivní myšlení
♥ Žít podle vlastních schopností
Vyhýbejme se karcinogenům. Jsou všude. Karcinogenní jsou některá éčka v potravinách, kouření, azbest, drogy, jedy, léky, záření, uzeniny, grilování, ...
Vyhýbejme se volným radikálům a dostatečně přijímejme v potravě antioxidanty.
Udržujme si nízkou váhu - k tomu máme několik možností pro kombinaci, viz stránka obezita. Tahat sebou neustále kila navíc organismu neprospívá. Zato hezká postava prospívá sebevědomí a psychice.
Věnujme se každý den alespoň 15 minut aktivnímu pohybu.
Nedostatek fyzické aktivity může mít za následek zpomalení lymfy, hromadění toxinů, zpomalení krevního oběhu a zhoršení zásobování buněk kyslíkem. Je potřeba rozvádět kyslík rovnoměrně po těle. Pro pohyb tekutin lymfa spoléhá na tlak z pohybu svalů a z dýchání. Pohybem je potřeba rozproudit lymfatický systém a ten odstraní rakovinné buňky a další odpad z těla. Pohyb snižuje riziko málo okysličeného prostředí v těle, v němž může růst rakovina.
Světelnému smogu se můžeme ubránit tím, že na noc důkladně zatemníme okno v ložnici. Pořídit si můžeme speciální vícevrstvé závěsy nebo spojit několik látek, pořídit si rolety, žaluzie nebo okenice.
Modré světlo stimuluje mozek, aby uvolnil hormony, které udrží vaše tělo v bdělém stavu. Světlo aktivuje více kortizolu, zabraňuje produkci melatoninu. Kortizol říká tělu: buď čilý, slunce vychází. Melatonin říká tělu: je čas začít se chystat do postele.
Hluk snižuje výkonnost a imunitu, zvyšuje riziko infarktu, způsobuje nespavost, únavu, deprese, podrážděnost, poruchy paměti a pozornosti, zvýšení krevního tlaku a další.
Zvažme stavební úpravy svého domu nebo bytu pro odhlučnění od okolí. Případně také použijme plot z plného těžkého materiálu, především na straně k veřejné komunikaci.
Při práci s hlučným nářadím nebo stroji používejme sluchátka.
Je nutné se dobrovolně vystavovat hluku z televize nebo rádia?
Přináší víc škody než užitku, oslabuje imunitní systém, obsahuje těžké kovy a další nebezpečné látky. [40]
Umění Feng-šuej se pokouší nastolit harmonii v prostoru a umožnit nerušené plynutí energie. Takovým prostorem může být například byt, dům, pracoviště, zahrada nebo město.
Člověk má také estetické potřeby. Ať už v bydlení nebo při odpočinku a jídle.
Geopatogenní zóny narušují plynutí energie, blokují autoregulační schopnost organismu. Zabraňují sebeuzdravujícím procesům. Je dobré si nechat sensibilním člověkem nechat proměřit patogenní zóny v bytě. Říká se, že bychom se měli vyhýbat tomu, aby podzemní pramen přetínal napříč naši postel a že je zdravější spát po směru toku podzemní vody, tedy v podstatě s nohama dolů z kopce.
Výbornou službu nám může udělat pes, který si lehne na místo bez geopatogenních zón, ideální pro umístění postele. Dříve se i domy stavěly tam, kde zvířata ráda odpočívala. Kočky se ovšem naopak rády zdržují na místech s geopatogenním stresem. Zatímco v Německu se provádí běžně průzkum geopatogenních zón před stavbou rodinných domů již od dvacátých let dvacátého století, u nás jsou lidé, kteří na tuto problematiku upozorňují, považováni za blázny. Tedy ještě i po sto letech.
Pobyt na čerstvém vzduchu a na slunci v přírodě posílí naši imunitu a dovolí nám přijímat kosmickou energii. Namísto toho se zavíráme doma u televizorů a počítačů.
Pobyt na slunci umožňuje vytváření vitamínu D3 v našem těle a podpoří pohyb lymfy, díky čemuž se zlepší detoxikace. Mimo to má sluneční záření další, vědecky zatím nevysvětlené léčivé účinky a léčí například různé povrchové a lymfatické vředy včetně rakovinných.
Dbejte vždy na pořádek doma i na pracovišti. Chaos nepřispívá k našemu zdraví, zato romantický, teplý, bezpečný a útulný domov ano. Musíme se rádi vracet domů. Jinak se budeme užírat, a to nejen v přeneseném slova smyslu, ale doslova. Jídlo je pouze náhradní uspokojení za jiné potřeby. Jídlem se nemůžeme utěšovat ani odměňovat. Už vůbec ho nelze používat jako prostředek proti stresu, protože jídlo se pak špatně stráví a my tloustneme. Neužírejme se, obrazně ani doslova, zkracuje nám to život.
Plastové láhve (PET), plastové nádobí i příbory, plastové podlahové krytiny i další plastové výrobky uvolňují jedovaté nebo alespoň zdraví škodlivé látky. Jedná se např. o bisfenoly nebo ftaláty.
Z plastových výrobků se oddělují drobné částečky zvané mikroplasty.
Můžete nám poslat na mail
fotodoma@gmail.com
vaše vlastní zkušenosti se změnou životního stylu. Máte další podněty a nápady, co na stránku doplnit? Napište nám!
Na rozcestník zdraví, potravin, vitamínů a minerálů navazují stránky Přírodní léčiva, kde jsou podrobněji zpracovány stránky rakovina, lupénka, cukrovka, detoxikace epifýzy, detoxikace oxidu grafenu a spike proteinů, dna, překyselení organismu, zánět, imunita, srážlivost krve, ledviny, lymfatický oběh, mrtvice, revma, roztroušená skleróza
Na stručně popsanou cestu Jak zhubnout.
Na stránku Vitamín C, kde najdete knihu ke stažení nebo pro pár zajímavostí, případně na stránku Dlouhověkost.
Bezpečnost použití léčivých i jedovatých rostlin, hub, léčiv, potravinových doplňků a prostředků, léčebných postupů i diagnózu své choroby vždy konzultujte se svým lékařem. Účelem této stránky není podněcovat návštěvníka k samoléčení své nemoci. Kdo se chce léčit, musí vždy, jako uvědomělý občan EU, navštívit svého odborného lékaře. Pouze ten totiž získal vzdělání na fakultě sponzorované farmaceutickým průmyslem a pouze on má úředně schválené oprávnění někoho léčit nebo mu radit ohledně léčení či s čímkoli ohledně zdraví a nemocí. Účelem této stránky je pouze informace o sice fungujících, ale jen pokoutně používaných nebo starých alternativních možnostech léčby a prevence nemocí. Zde uvedené informace tedy rozhodně neslouží jako náhrada za radu vydanou úředně schváleným lékařem.
Provozovatel webu nenese odpovědnost za správnost informací, ani za nedopatření, nesprávný výklad nebo jakákoli nesprávná rozhodnutí učiněná na základě informací zde uvedených. Jedná se zde pouze o soupis získaných informací, které většinou nebyly ověřovány. Protože jednotlivé stránky jsou vytvářeny jako zápisník a soubor seznamů, nemusí se návštěvníkovi jevit vždy zrovna jako uživatelsky přívětivé. Přes výše uvedené, některé ze zde uvedených informací už pomohly alespoň jednomu člověku odhodit berle a přestat se děsit představy zbytku života na invalidním vozíku. A to za ten čas strávený nad stránkami rozhodně stálo :-)
Další informace jsou obsaženy v uvedené literatuře a na internetu.
[10] Pryč s kyselostí (Kurt Tepperwein, nakl. Noxi 2011)
[20] Jak vyléčit 200 nejčastějších nemocí (Gennadij Malachov, Eugenika 2007)
[21] Pravda o doplňcích stravy (Brian R. Clement, Ph.D., Mladá fronta 2016)
[22] Nespěchejte do rakve (Tomáš Kašpar, Akademie úspěchu, 2013)
[23] Sám sobě doktorem (Jiří Cingroš, EUROMEDIA GROUP a.s., 2003)
[24] Hladovění pro zdraví (MUDr. Vilma Partyková, Impuls, 2017)
[25] Detoxikace, odkyselení, pročištění celého těla (Weise Otfried D., Fontána 2002)
[26] Omládněte (Norman Wardhaugh Walker, FIN 1995)
[28] Krutá hra o tvé zdraví (Tomáš Kašpar, Akademie úspěchu, 2016)
[29] Život bez pšenice (William Davis, Jota 2013)
[35] Jde o vaše střevo (Jean-Claude Alix, Dialog 2015)
[36] Biologie víry (Bruce H. Lipton, Anag 2015)
[38] Jistou cestou ke zdraví (Wallace D. Wattles, Pknihy publishing 2018)
[39] Neviditelná duha - Dějiny elektřiny a života (Arthur Firstenberg, pdf)
[40] Virová mánie (Torsten Engelbrecht, Claus Köhnlein, Resetheus 2021)
[41] Odpověď (David Icke, Freedom First 2021)